Dette er en enkel, sunn og spennende rett som både smaker godt og ser flott ut. Det er marinaden/sausen som gir den spennende smaken til både laksen og grønnsakene. Serveres med ris eller potetmos, stekte poteter, kokte poteter ja alle former for poteter passer vel her. Dropper du poteter og ris, blir dette en veldig lett og sunn lavkarbo middag.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
4 | 40 min | Enkel |
Ingredienser:
4 | Laksefileter uten skinn (ferske eller tinte) |
1-2 | Paprika (gjerne i ulike farger) |
1 bunt | Asparges (fersk) |
1 | Rødløk |
1 ts | Ingefær (en liten bit, raspet) |
1 ss | Honning |
1-2 fedd | Hvitløk (presset) |
3-4 ss | Soyasaus |
1 ss | Presset sitronsaft |
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader |
Rasp ingefær og press hvitløk |
Press saft fra sitron |
Skjær løk og paprika i strimler. Kutt av de hardeste delen av aspargesene |
Legg laksefiletene i en ildfast form (eller bruk folie) |
Bland sammen soyasaus, honning, sitronsaft, hvitløk og ingefær |
Hell ca. 2 ts saus på hver laksefilet |
Legg grønnsaker i formen til laksen og fordel resten av sausen på grønnsakene (Du trenger ikke å salte, siden soyasaus inneholder mye salt) |
Dekk formen med folie og sett den i forvarmet ovn i 180 grader i 20-25 minutter |
Server med kokt ris eller potetstappe |
Ønsker du sterkere smak, kan du tilsette litt hakket chili i marinaden.

Tips! Retten kan lages med bare paprika, eller de grønnsakene du liker best: Asparges, løk og paprika kan erstattes med andre grønnsaker, men de må ha samme tilberedningstid som laksefiletene.
Fra Svetlanas krok