Ovnsstekt Sei i dill- og sitronsaus

Ovnsstekt Sei dill- og sitronsaus, er en velsmakende rett, som du lager på omtrent trettifem minutter, alt etter hvor flink du er til å multiaske.

Ovnsstekt sei i dill- og sitronsaus Ingredienser: 900 g Poteter 600 g Seifilet (frosset) Salt og pepper 3 dl Rømme 1 terning Fiskebuljong 1 dl Vann 1 krukke Dill 1 Sitron gulerøtter og pastinakk

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 30-40 minEnkel

Ingredienser:

900 gPoteter
600 gSeifilet (frosset)
 Salt og pepper
3 dlRømme
1 terningFiskebuljong
1 dlVann
1 krukkeDill
1Sitron
4 Gulerøtter
1Pastinakk (Valgfritt)
Ovnsstekt sei i dill- og sitronsaus Ingredienser: 900 g Poteter 600 g Seifilet (frosset) Salt og pepper 3 dl Rømme 1 terning Fiskebuljong 1 dl Vann 1 krukke Dill 1 Sitron gulerøtter og pastinakk

Slik gjør du:

1 Tin Seien, og
– La den renne av
2 Sett ovnen på 225 grader
3 Skrell poteten, og
– Kok dem i lettsaltet vann Ca. 20 min.
4 Legg torsken i en ildfast form, –
Dryss over salt og pepper
5 Lag sausen:
– Ha rømme, buljongterning og vann i en kasserolle
– Kok opp – Hakk dillen og tilsett den –
– Vask og tørk sitronen
– Riv skallet av sitronen, og
– Rør det inn i sausen
– Smak til med sitronsaft
6 Hell sausen over fisken, og
– Sett den i ovnen
– La den steke i ca.15 min.
7 Skrell gulerøtter og pastinakk
– Skjær dem i skiver, og
– Kok dem i lettsaltet vann til de er møre
8 Server fisken med poteter, gulerøtter og pastinakk