Dette er en butter masala rett, med Paneer. Paneer er en ost, som du får kjøpt i butikker som fører mat fra India (Asia). Den er ganske mild i smaken og fast i konsistensen. Paneeer kan skjæres i firkanter og tilsettes helt på slutten av kokeprosessen. Den blir litt mykere når den blir varm og den tar opp litt av smaken av sausen rundt seg –men du smaker likevel at det er en ost. Passer utmerket til en kjøttfri mandag!

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 90 min. | Middels |
Ingredienser:
| 3 ss | Smør |
| 300 g | Paneer (i firkanter) |
| 1 – 3 | Chili (rød) |
| 3 cm | Ingefær (fersk) |
| 1 | Hvitløk (kinesisk) |
| 1 | Laurbærblad |
| 3 | Nellikspiker |
| 2 | Kardemommekapsler |
| 1 | Kanelstang |
| 10 | Pepperkorn |
| 1 | Løk (hakket) |
| 1 bx | Tomater (hermetiske) |
| 2 | Tomater (ferske) |
| 1 ts | Garam masala |
| ½ ts | Gurkemeie |
| ½ -1 ts | Kajennepepper |
| 1 ½ ss | Ketchup |
| 2 dl | Vann |
| 3 ss | Fløte |
| Salt |

Slik gjør du:
| 1 Kjør hvitløk, chili og ingefær i en blender – Skjær løken og tomatene i biter |
| 2 Smelt 1 ss smør og 1 ss olje i en varm panne |
| 3 Tilsett hvitløken, chilien og ingefæren |
| 4 Tilsett de hele krydderne: – Laurbærblad – Nellikspiker – Kardemommekapsler – Kanelstang – Pepperkorn |
| 5 La det surre i 2-3 minutter |
| 6 Tilsett løken, og rør godt rundt |
| 7 La det surre videre, til løken blir blank |
| 8 Tilsett tomatene, rør rundt |
| 9 Sett på lokk og la det surre i 20 min. |
| 10 Avkjøl litt, og plukk ut de tørre krydderne |
| 11 Kjør blandingen med en stavmikser til en pasta |
| 12 Varm resten av smøret i stekepanna |
| 13 Tilsett tomatpastaen |
| 14 Tilsett: – Garam masala, – Gurkemeie, – Ketchup, – Kajennepepper, – Salt og – 2 dl vann |
| 15 Kok opp og la det det småkoke under lokk i min. 30 min. |
| 16 Skjær Paneeer i firkanter – Tilsett dem i sausen – Rør forsiktig |
| 17 Tilsett fløten, slå av varmen |
| 18 Server med ris og/eller nanbrød |

Tips! Du kan lage sausen (t.o.m. trinn 15) dagen før, så varmer du den opp og tilsetter osten, mens du koker risen.
