Pinnekjøtt serverer jeg med kålrotstappe, pølser, øl og akevitt. Skikkelig fest!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 4 timer + 1 døgn | enkelt |

Ingredienser:
1 – 1 ½ kg | Pinnekjøtt |
Pølser |

Kålrotstappe:
1 | Kålrot (middels/stor) |
1-2 | Gulerøtter |
6-8 | Poteter |
Smør | |
Kraft eller buljonpulver | |
Salt og pepper (gjerne nykvernet) |

Beregn ca 350 – 450 g pinnekjøtt pr person
NB! Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Lunkent vann gir raskere utvanning. Normalt tørket pinnekjøtt med lunkent vann ca. 12 timer. Godt tørket pinnekjøtt i kaldt vann inntil 2 døgn.

Slik gjør du:
1 Dagen før: – Legg pinnekjøttet i vann, og – La det ligge ca ett døgn |
2 Legg pinnekjøttet i en stor kasserolle, – Fyll opp med vann – Kok opp, og – La det koke på svak varme i 2-3 timer Til kjøttet er mørt og løsner fra beina |
3 Lag kålrotstappa: – Skrell kålrot, gulrot og potet og skjær dem i mindre biter – Kokes i usaltet vann til de er helt møre – Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe vekk noe av fuktigheten – Mos grønnsakene – Tilsett smør og litt kraft fra pinnekjøttet til passe tykk konsistens – Smak til med salt og nykvernet pepper |
4 Sett stekeovnen grilling eller høy varme: – Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, – Grilles i ca. 5 minutter |
5 Varm pølsene |
6 Serveres på varme tallerkener med pølse og kålrotstappe |
