Pizza Margherita

Dette er oppskriften på Pizza Margherita, eller pizza med tomat saus og ost. Enkelt, men utrolig godt! Oppskriften gir to tynne sprø bunner, som er ca. 30 cm i diameter. Perfekt for 2 til 3 personer.

Pizza Margherita Ingredienser - Fyll 1 bx Tomater (hermetiske) 2 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Olivenolje Basilikum (blader) 2 Mozzarella (skivet) 1 ss Olivenolje (valgfritt)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
2 – 3 120 + 30 min Middels

Ingredienser:

Pizzabunn (to bunner à 30 cm)

1 ss Sukker
2 ts Tørrgjær
2 dl Vann (ca 36 grader)
450 g Hvetemel
½ ts Salt
3 ss Olje (oliven)

Ingredienser – Fyll & topping

1 bx Tomater (hermetiske)
2 fedd Hvitløk (finhakket)
1 ss Olivenolje
  Basilikum (blader)
2 Mozzarella (skivet)
1 ss Olivenolje (valgfritt)

Slik gjør du:

1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle
– La stå til det begynner å boble (ca 5 min)
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt deigen i 5-8 minutter
– Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov
– Deigen skal være myk, men tørr og ta på
3 Form deigen som en rund bolle
– smør en stor bakstebolle med olivenolje
– Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje
– Skjær et snitt i deigen (på toppen)
– Dekk bollen, og
– Sett til heving i 60-90 minutter

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.

Pizza Margherita Ingredienser - Fyll 1 bx Tomater (hermetiske) 2 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Olivenolje Basilikum (blader) 2 Mozzarella (skivet) 1 ss Olivenolje (valgfritt)
4 Lag tomatsaus:
– Bland sammen tomater, hvitløk og olje
Du kan også tilsette litt hakket basilikum
– Kok opp, og la koke i ca 3-5 min.
5 Hell deigen ut på et bakstebord
– Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og
– Del den i to emner
– Kjevle ut hver av emnene til en rund pizza på
ca 30 cm i diameter
6 Fordel tomatsausen utover pizzaene
7 Skjær mozzarellaene i skiver, og
– Fordel den utover pizzaen
8 Legg på basilikumblader, og
– Drypp litt olje over
9 Stek pizzaen midt i ovnen,
– 240 grader
– 10-15 min.
Pizza Margherita Ingredienser - Fyll 1 bx Tomater (hermetiske) 2 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Olivenolje Basilikum (blader) 2 Mozzarella (skivet) 1 ss Olivenolje (valgfritt)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s