Pizzabunn

Dette er oppskriften på pizzabunn, som min Nonna Ursurla benyttet når hun laget pizza til familien. Når sant skal sies, var det ikke ofte, for når vi skulle ha pizza gikk vi som oftest ut og spiste det. Men av og til laget Nonna pizza, og da brukte hun denne oppskriften. oppskriften gir tynne sprø bunner, og av denne oppskriften får du to pizza som er ca. 30 cm i diameter. Denne pizzaen er enkel, men utrolig god.

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
2 pizza 120 min. Middels

Ingredienser:

1 ss Sukker
2 ts Tørrgjær
2 dl Vann (ca 36 grader)
450 g Hvetemel
½ ts Salt
3 ss Olje (oliven)

Slik gjør du:

1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle
– La stå til det begynner å boble (ca 5 min.
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt deigen i 5-8 minutter
– Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov
– Deigen skal være myk, men tørr og ta på
3 Form deigen som en rund bolle
– smør en stor bakstebolle med olivenolje
– Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje
– Skjær et snitt i deigen (på toppen)
– Dekk bollen, og
– Sett til heving i 60-90 minutter
4 Hell deigen ut på et bakstebord
– Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og
– Del den i to emner
– Kjevle ut hver av emnene til en rund pizza på
ca 30 cm i diameter
5 Deigen er nå klar til bruk
6 Fyll pizzaen med det du ønsker
7 Stekes på 240 grader
– i ca 10-15 minutter
(midt i ovnen)

For oppskrift på Pizza Margherita, TRYKK HER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s