Potetball, raspeball, ball, kumle, klubb – ja, kjært barn har mange navn. Men godt det er det! I min familie er det en stor favoritt. Jeg synes det er viktig å velge rett potet når du lager potetball. Selv så velger jeg bestandig Beate poteter. I min oppskrift av potetball koker jeg ca 1/4 av potetene og jeg har byttet ut litt av byggmelet med hvetemel. Det har jeg gjort for å gjøre potetballene mykere og lysere enn om de lages av bare rå poteter og byggmel . Men som alt annet avhenger vel dette av smak og behag.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad : |
| 4 | 2 timer | Middels/vanskelig |

Ingredienser:
| 1 kg | Poteter (hvorav 250 g kokte) |
| 1 ts | Salt |
| 100 g | Byggmel (opptil 125 g til passe konsistens) |
| 40 g | Hvetemel |
| 1,5 l | Kokende kraft eller vann tilsatt 3 buljongterninger |
Tilbehør:
| Kålerabistappe, for oppskrift, trykk HER | |
| Saltkjøtt, bacon, pølse |
Slik gjør du:

| Skrell alle potetene |
| Kok ca. 250 g av potetene |
| Riv potetene (både kokte og rå) – bruk gjerne en fondprosessor, eller mal dem i kjøttkverna |
| Strø over saltet |
| Bland i melet Hvor mye mel du tilsetter vil avhenger av kvaliteten på potetene, men pass på: – Røra må ikke bli for løs, for da blir potetballene utflytende, – Røra må bli for fast, for da de blir for tunge og kompakte |
| Form potetballen med spiseskje, eller med hendene til runde boller |
| Legg dem rett i kokende kraft, eller 1 ½ vann tilsatt 3 buljongterninger |
| La potetballen småkoke i ca. 25 min (de flyter opp når de er ferdige) |
| Serveres med kålrotstappe, bacon og sirup og eventuelt pølse og saltkjøtt |
Tips! Rester av potetpotetball kan stekes på stekepanna og de er faktisk enda bedre som rester!

Anbefalt tilbehør:

