Potetball, raspeball, ball, kumle, klubb – ja, kjært barn har mange navn. Men godt det er det! I min familie er det en stor favoritt. Jeg synes det er viktig å velge rett potet når du lager potetball. Selv så velger jeg bestandig Beate poteter. I min oppskrift av potetball koker jeg ca 1/4 av potetene og jeg har byttet ut litt av byggmelet med hvetemel. Det har jeg gjort for å gjøre potetballene mykere og lysere enn om de lages av bare rå poteter og byggmel . Men som alt annet avhenger vel dette av smak og behag.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad : |
4 | 2 timer | Middels/vanskelig |

Ingredienser:
1 kg | Poteter (hvorav 250 g kokte) |
1 ts | Salt |
100 g | Byggmel (opptil 125 g til passe konsistens) |
40 g | Hvetemel |
1,5 l | Kokende kraft eller vann tilsatt 3 buljongterninger |
Tilbehør:
Kålerabistappe, for oppskrift, trykk HER | |
Saltkjøtt, bacon, pølse |
Slik gjør du:

Skrell alle potetene |
Kok ca. 250 g av potetene |
Riv potetene (både kokte og rå) – bruk gjerne en fondprosessor, eller mal dem i kjøttkverna |
Strø over saltet |
Bland i melet Hvor mye mel du tilsetter vil avhenger av kvaliteten på potetene, men pass på: – Røra må ikke bli for løs, for da blir potetballene utflytende, – Røra må bli for fast, for da de blir for tunge og kompakte |
Form potetballen med spiseskje, eller med hendene til runde boller |
Legg dem rett i kokende kraft, eller 1 ½ vann tilsatt 3 buljongterninger |
La potetballen småkoke i ca. 25 min (de flyter opp når de er ferdige) |
Serveres med kålrotstappe, bacon og sirup og eventuelt pølse og saltkjøtt |
Tips! Rester av potetpotetball kan stekes på stekepanna og de er faktisk enda bedre som rester!

Anbefalt tilbehør: