Denne oppskriften på Potetdumplings med Ricotta og urter og valnøttsmør med Pul Bier Chili er gjengitt, med tilltaelse fra Mangschou forlag, fra: Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar – De beste vegetaroppskriftene fra bestselgeren av Persina», Mangschou.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 90 min. | Middels |

Ingredienser:
750 g | Poteter |
500 g | Ricotta (godt avrent) |
2 | Egg |
50 g | Tipo 00-mel |
Olivenolje | |
Flaksalt og pepper |
Valnøtt- og Chilismør
125 g | Smør |
3 ss | Pul biber chiliflak |
50 g | Valnøtter |

Slik gjør du:
1 Kok potetene i usaltet vann til de er møre og fine ca 20-25 min – Hell av vannet, og – La potetene avkjøles litt |
2 Skrell potetene, – Ha dem i en stor bolle, – Mos dem – La mosen avkjøles |
3 Tilsett Ricotta, egg, dill og mel Smak til med rikelig med salt og pepper – Rør sammen, og Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 min Til det er fast og fint |
4 For deigen til dumplings: Litt større enn tommelfingeren din – Dryss litt mel over dumplingsene, og – Trykk dem litt flate |
5 Varm en stekepanne på middels/høy varme – Ha i litt olivenolje, og – Stek dumplingene raskt noen få minutterr til de er gjennomvarme og gyllenbrune og fine på utsiden |
6 Lag valnøtt- og chilismøret: – Hakk valnøttene – Smelt smøret over svak varme – Tilsett chili og nøtter |
7 Når smøret er varmt: – Fordel dumplingene på et varmt fat, – Hell over smøret, og – Server med en gang |
