Potetdumplings med Ricotta og urter – oppskrift fra Sabrina Ghayour «Bazaar»

Denne oppskriften på Potetdumplings med Ricotta og urter og valnøttsmør med Pul Bier Chili er gjengitt, med tilltaelse fra Mangschou forlag, fra: Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar – De beste vegetaroppskriftene fra bestselgeren av Persina», Mangschou.

Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar - De beste vegetaroppskriftene fra bestselgeren av Persina», Mangschou OG Potetdumplings med Ricotta og urter (oppskrift fra Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar», Mangschou) Ingredienser: 750 g Poteter 500 g Ricotta (godt avrent) 2 Egg 50 g Tipo 00-mel Olivenolje Flaksalt og pepper Valnøtt- og Chilismør 125 g Smør 3 ss Pul biber chiliflak 50 g Valnøtter Gjengitt med tillatelse fra forlaget https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-690 min.Middels

Potetdumplings med Ricotta og urter (oppskrift fra Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar - De beste vegetaroppskriftene fra bestselgeren av Persina», Mangschou) Ingredienser 750 g Poteter 500 g Ricotta (godt avrent) 2 Egg 50 g Tipo 00-mel Olivenolje Flaksalt og pepper Valnøtt- og Chilismør 125 g Smør 3 ss Pul biber chiliflak 50 g Valnøtter Gjengitt med tillatelse fra forlaget https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

750 gPoteter
500 gRicotta (godt avrent)
2Egg
50 gTipo 00-mel
 Olivenolje
 Flaksalt og pepper

Valnøtt- og Chilismør

125 gSmør
3 ssPul biber chiliflak
50 gValnøtter

Slik gjør du:

1 Kok potetene i usaltet vann til de er møre og fine ca 20-25 min
– Hell av vannet, og
– La potetene avkjøles litt
2 Skrell potetene,
– Ha dem i en stor bolle,
– Mos dem
– La mosen avkjøles
3 Tilsett Ricotta, egg, dill og mel  
Smak til med rikelig med salt og pepper
– Rør sammen, og
Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 min
Til det er fast og fint
4 For deigen til dumplings:
Litt større enn tommelfingeren din
– Dryss litt mel over dumplingsene, og
– Trykk dem litt flate
5 Varm en stekepanne på middels/høy varme
– Ha i litt olivenolje, og
– Stek dumplingene raskt
noen få minutterr
til de er gjennomvarme og gyllenbrune og fine på utsiden
6 Lag valnøtt- og chilismøret:
–  Hakk valnøttene  
– Smelt smøret over svak varme
– Tilsett chili og nøtter
7 Når smøret er varmt:
– Fordel dumplingene på et varmt fat,
– Hell over smøret, og
– Server med en gang

Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar - De beste vegetaroppskriftene fra bestselgeren av Persina», Mangschou OG Potetdumplings med Ricotta og urter (oppskrift fra Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar», Mangschou) Ingredienser: 750 g Poteter 500 g Ricotta (godt avrent) 2 Egg 50 g Tipo 00-mel Olivenolje Flaksalt og pepper Valnøtt- og Chilismør 125 g Smør 3 ss Pul biber chiliflak 50 g Valnøtter Gjengitt med tillatelse fra forlaget https://heidisboble.no/ @heidisboble