Denne potetsuppa er skikkelig mettende og god. Jeg bruker å tilsette sopp i den, men den kan godt serveres uten, eller med sprøstekt bacon i steden.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 30 min, | Enkel |

Ingredienser:
2 ss | Smør |
1 | Purre (hakket) |
½ | Løk |
1 | Gulrot (hakket) |
7½ dl | Grønnsaksbuljong (eller kylling) |
2 ts | Dill (tørket) |
1 | Laurbærblad |
500 g | Poteter (i terninger) |
400 g | Sjampinjonger (i skiver) |
2 dl | Melk |
½ dl | Fløte (valgfritt) |
2 ss | Hvetemel |
Salt, pepper |

Slik gjør du:
1 Skrell Løk, poteter og gulerøtter – Hakk purren, løken og gulerøtter – Skjær poteten i passe kuber 2×2 cm – Rens soppen og skjær den i skiver |
2 Smelt 1 ss smør i en kasserolle – Ha i løk, gulerot og purre – La det surre i ca 5 min Til alt er blitt mykt og blankt |
3 Ha 7 dl kraft i en kasserolle – Kok opp – Rør hvetemelet ut i resten av den kalde krafta den siste ½ dl – Hell den i en stråle i den varme krafta mens du rører – Rør mens det koker opp – Tilsett dill, laurbærblad og poteter, – Kok opp – Slå ned varmen og – La det koke i ca 20 min. til poteten er blitt mør, men fast – Fjern laurbærbladet |
4 Smelt 1 ss smør i en stekepanne – Tilsett soppen og – La det steke til soppen er blitt gyllen Ca 5 min |
5 Ha soppen over i suppa – Tilsett melk og eventuelt fløte – Smak til med salt og pepper – Gi alt et raskt oppkok |
6 Servers sammen med et godt rugbrød |
