Prinsessekake

Prinsessekake er nydelig godt! Sukkerbrødbunn, vaniljekrem og bringebær. Toppet med krem og et tynt lag med marsipan! Mmmmm…

Prinsessekake

Ingredienser bunn:

2 Egg
180 g Sukker
125 g Hvetemel
1 ½  ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
1 dl   Kokende vann

Pynt og fyll:

  Vaniljekrem
(for oppskrift trykk her)
  Bringebærsyltetøy
1 dl Kremfløte
500 g Marsipan
  Melis
  Marispanrose

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 150°C
2 Pisk egg og sukker til eggedosis
3 Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt
4 Vend inn mel, vanilje og bakepulver
– Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn)
5 Ha i smurt form 22 cm og stek i ca. 30 minutter
6 Avkjøl kakebunnen på rist
(mens du lager vaniljekrem )
Montering:
7 Del kakebunnen i 2 (eller 3 )
8 Pisk opp vaniljekremen
9 Dynk bunnen godt med melk
– Smør bringebærsyltetøy på bunnen
– Legg på vaniljekremen
10 Legg på det øverste laget
11 Pisk ca 1 dl kremfløte
12 Dynk og smør inn kaka med den pisket kremen
(oppå og rundt på sidene)
13 Farg marsipanen, og
– bland eventuelt inn litt melis
14 Kjevle marsipanen tynt og legg den på kaka
15 Dryss over melis, og
– eventuelt en marsipanrose eller annen pynt

Tips! Du kan fylle hva som helst i denne kaka!

Tilbehør;

Prinsessekake Ingredienser bunn: 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann Pynt og fyll: Vaniljekrem (for oppskrift trykk her) Bringebærsyltetøy 1 dl Kremfløte 500 g Marsipan Melis Marispanrose
Prinsessekake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s