Prinsessekake er nydelig godt! Sukkerbrødbunn, vaniljekrem og bringebær. Toppet med krem og et tynt lag med marsipan! Mmmmm…

Ingredienser bunn:
2 | Egg |
180 g | Sukker |
125 g | Hvetemel |
1 ½ ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
1 dl | Kokende vann |
Pynt og fyll:
Vaniljekrem (for oppskrift trykk her) | |
Bringebærsyltetøy | |
1 dl | Kremfløte |
500 g | Marsipan |
Melis | |
Marispanrose |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 150°C |
2 Pisk egg og sukker til eggedosis |
3 Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt |
4 Vend inn mel, vanilje og bakepulver – Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
5 Ha i smurt form 22 cm og stek i ca. 30 minutter |
6 Avkjøl kakebunnen på rist (mens du lager vaniljekrem ) |
Montering: |
7 Del kakebunnen i 2 (eller 3 ) |
8 Pisk opp vaniljekremen |
9 Dynk bunnen godt med melk – Smør bringebærsyltetøy på bunnen – Legg på vaniljekremen |
10 Legg på det øverste laget |
11 Pisk ca 1 dl kremfløte |
12 Dynk og smør inn kaka med den pisket kremen (oppå og rundt på sidene) |
13 Farg marsipanen, og – bland eventuelt inn litt melis |
14 Kjevle marsipanen tynt og legg den på kaka |
15 Dryss over melis, og – eventuelt en marsipanrose eller annen pynt |
Tips! Du kan fylle hva som helst i denne kaka!
Tilbehør;
