Prinsessekake etter oppskrift fra Baker Brun.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 1 time | Middels |
Ingredienser:
Bunn:
4 | Egg |
2 dl | Sukker |
1 dl | Hvetemel |
1 dl | Potetmel |
1 ts | Bakepulver |
Fyll og pynt:
4 dl | Kremfløte |
4 ss | Bringebær syltetøy |
1 dl | Appelsinjuice |
Topping:
2 dl | Kremfløte |
200 g | Kokesjokolade |

Tips! Jeg brukte vaniljekrem, mellom lagene på kaka sammen med litt syltetøy
Slik gjør du:
1 Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm), og – Smør den |
2 Pisk egg og sukker til eggedosis 6-8 minutter |
3 Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og – Vend det forsiktig inn i eggedosisen |
4 Hell røren i springformen, og – Settes inn i kald ovn – Slå ovnen på 160 grader – Stek i ca. 45 min. |
5 Avkjøles på rist |
6 Del den avkjølte kaken i 2 og – Dynk med appelsinjuice |
7 Pisk fløten til krem, og – Bland i litt Bringebærsyltetøy – Da får du en fin rosa farge på kremen – Påfør kremen, mellom hvert lag, – På toppen og på sidene – Sett kaken i fryseren i 30 min. |
8 Topping: – Smelt sjokoladen i vannbad, – Varm opp kremfløten, og – Rør forsiktig inn den smeltete sjokoladen – Avkjøl til romtemperatur Er den for flytende; Sett den i kjøleskapet i 10-15 min. |
9 Hel sjokoladekremen på toppen av kaken, Bruk ei skjei til å stryke mot kantene så den renner utenfor og nedover langs sidene – Pynt med enhjørninger, og bursdagskrone |
