Proseccokake

 Dette er en god Proseccokake, med en saftig kakebunn. Den er fylt med pisket krem, bringebær og pyntet med hvit sjokolade og tørkete bringebær.

Proseccokake  Ingredienser  5 ½ dl 	Prosecco  175 g	Smør (romtemperert) 250 g	Sukker  60 g	Rømme 1 ts	Vaniljeekstrakt 6	Eggehviter (store, romtempererte) 325 g	hvetemel 4 ts	Bakepulver  1¾ dl	Melk  Fyll og topping: 	Bringebær 	Kremfløte  	Hvit sjokolade og tørkete bringebær (valgfritt)  https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 10-12 3 timer Enkel /middels

Ingredienser:

5 ½ dlProsecco
175 gSmør (romtemperert)
250 gSukker
60 gRømme
1 tsVaniljeekstrakt
6Eggehviter (store, romtempererte)
325 ghvetemel
4 tsBakepulver
1¾ dlMelk

Topping og fyll:

 Bringebær
 4 -5 dlKremfløte (pisket)
  Hvit sjokolade og tørkete bringebær (valfritt)

Slik gjør du:

1 Ha Proseccoen i en kasserolle, og
– La det surre rett under kokepunktet på middels varme til det er omtrent 2½ dl igjen
Ikke kok
– Avkjøles i kjøleskap
2 Legg bakepapir i bunnen og
-Smør en rund springform godt
Ca. 24 cm
– Sett stekeovnen på 175 grader
3 Bland sammen mel og bakepulver i en bolle, og
Melk og prosecco (2½ dl) i en annen
4 Pisk smør og sukker hvitt
Dvs lyst og luftig Ca 4 min.
5 Tilsett rømmen, vaniljeekstrakten, og
– Bland godt
6 Tilsett eggehvitene i 2-3 omganger
– Pisk godt mellom hver omgang
– Skrap ned sidene, og
– Sjekk at alt er godt blandet
7 Tilsett halvparten av de tørre ingrediensene,
– Pisk godt
– Tilsett proseccoblandingen
– Pisk godt
– Tilsett resten av de tørre ingrediensene,
– Pisk godt
– Skrap ned sidene, og
– Sjekk at alt er godt blandet
8 Ha røra i formen
9 Sett kakebunnen midt i ovnen
– Stek i ca 25 min til den er gjennomstekt
175 grader
10 La kaken avkjøle seg i 2-3 minutter før du tar den ut av forma
– La den avkjøle seg helt på rist
11 Del Bringebærene i to biter
12 Pisk fløten til krem
13 Del kaken i to eller tre
14 Legg den nederste kakebunnen på et kakefat
– Smør utover ¼ av kremen,
– Legg på bringebær
– Legg neste kakebunn over
– Smør utover ¼ av kremen,
– Legg på bringebær
– Legg på toppen
– Ha krem på toppen og på sidene av kaka
– Pynt med tørkete bringebær og eventuelt hvit sjokolade

Proseccokake Ingredienser 5 ½ dl Prosecco 175 g Smør (romtemperert) 250 g Sukker 60 g Rømme 1 ts Vaniljeekstrakt 6 Eggehviter (store, romtempererte) 325 g hvetemel 4 ts Bakepulver 1¾ dl Melk Fyll og topping: Bringebær Kremfløte Hvit sjokolade og tørkete bringebær (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble