Dette er en god Proseccokake, med en saftig kakebunn. Den er fylt med pisket krem, bringebær og pyntet med hvit sjokolade og tørkete bringebær.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
10-12 | 3 timer | Enkel /middels |
Ingredienser:
5 ½ dl | Prosecco |
175 g | Smør (romtemperert) |
250 g | Sukker |
60 g | Rømme |
1 ts | Vaniljeekstrakt |
6 | Eggehviter (store, romtempererte) |
325 g | hvetemel |
4 ts | Bakepulver |
1¾ dl | Melk |
Topping og fyll:
Bringebær | |
4 -5 dl | Kremfløte (pisket) |
Hvit sjokolade og tørkete bringebær (valfritt) |

Slik gjør du:
1 Ha Proseccoen i en kasserolle, og – La det surre rett under kokepunktet på middels varme til det er omtrent 2½ dl igjen Ikke kok – Avkjøles i kjøleskap |
2 Legg bakepapir i bunnen og -Smør en rund springform godt Ca. 24 cm – Sett stekeovnen på 175 grader |
3 Bland sammen mel og bakepulver i en bolle, og Melk og prosecco (2½ dl) i en annen |
4 Pisk smør og sukker hvitt Dvs lyst og luftig Ca 4 min. |
5 Tilsett rømmen, vaniljeekstrakten, og – Bland godt |
6 Tilsett eggehvitene i 2-3 omganger – Pisk godt mellom hver omgang – Skrap ned sidene, og – Sjekk at alt er godt blandet |
7 Tilsett halvparten av de tørre ingrediensene, – Pisk godt – Tilsett proseccoblandingen – Pisk godt – Tilsett resten av de tørre ingrediensene, – Pisk godt – Skrap ned sidene, og – Sjekk at alt er godt blandet |
8 Ha røra i formen |
9 Sett kakebunnen midt i ovnen – Stek i ca 25 min til den er gjennomstekt 175 grader |
10 La kaken avkjøle seg i 2-3 minutter før du tar den ut av forma – La den avkjøle seg helt på rist |
11 Del Bringebærene i to biter |
12 Pisk fløten til krem |
13 Del kaken i to eller tre |
14 Legg den nederste kakebunnen på et kakefat – Smør utover ¼ av kremen, – Legg på bringebær – Legg neste kakebunn over – Smør utover ¼ av kremen, – Legg på bringebær – Legg på toppen – Ha krem på toppen og på sidene av kaka – Pynt med tørkete bringebær og eventuelt hvit sjokolade |
