I dag har jeg laget store ravioli fylt med ost og gressløk til middag. Nå er det lenge siden jeg har laget ravioli, så jeg var litt ute av trening. Men det er ganske enkelt, og det går ganske kjapt, siden ravioliene er så store.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 90 min. | Middels |
Ingredienser:
Ostefyll:
| 200 g | Kremost |
| 4-5 ss | Kremfløte |
| 2 | Sjalottløk (finhakket) |
| 1 fedd | Hvitløk (finhakket) – valgfritt |
| 1 bunt | Gressløk (finhakket) |
| ¼ ts | Pepper (nykvernet) |
| 1 | Egg (sammenvispet) |
Saus:
| 100 g | Smør (smeltet) |
| 50 g | Parmesan |
| Pepper (nykvernet) |
Slik gjør du:
| 1 Lag pasta deigen, – Pakk den inn i plast og – La den hvile i ca 30 min. |
| 2 Skrell sjalottløken, og – Finhakk den – Finhakk hvitløk og persille |
| 3 Smelt litt smør i en stekepanne Middels varme, – Ha i løken og – La den surre i 3-4 min Til den er myk og blank, – Tilsett hvitløken, og – La det surre i 1-2 min. til |
| 4 Ha kremosten i en skål – Rør inn kremfløten – Ha i løken og persillen – Bland sammen – Smak til med salt og pepper |
| 5Kjevle ut pastaen Ikke for tykk og ikke for tynn – Skjær ut ruter ca 8 x 4 cm – Legg ca en 1- 2 ts med fyll inntill den ene midten av rutene – Pensle kantene med egg – Brett pastaruten i to, – Klem sammen kantene, og – Lag eventuelt noen små folder på toppen Pass på at du får ut luften |
| 6 Smelt smør i en stekepanne |
| 7 Kok opp rikelig med vann i en kasserolle, og – Tilsett salt Det skal være godt saltet, omtrent som Middelhavet – Kok ravioliene i 2-3 min. Hvor lenge de skal kokes er avhengig av hvor tykk pastadeigen er |
| 8 Ta raviolien opp av vannet, og – Legg dem i smøret – Tilsett omtrent ¾ av parmesanen – Vipp noen ganger på stekepannen, Så ravioliene blir dekt med smør og parmesan |
| 9 Ha raviolien over i en serveringsskål , – Strø over resten av parmesanen og – Kvern litt pepper over |
| 10 Serveres straks |

