Rødbetburger

Rødbetburgerne er saftige og gode. Et godt alternativ på en kjøttfridag.

Rødbetburger Ingredienser: 500 g Rødbeter 1 Løk 1 Gulrot 2 ss Olje (nøytral) ¼ ts Kummen 2 Egg 2 ss Hvetemel 1½ ts Salt ¼ ts Pepper
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   Enkel/middels

Ingredienser:

500 g Rødbeter
1 Løk
1 Gulrot
2 ss Olje (nøytral)
¼ ts Spiskummin
2 Egg
2 ss Hvetemel
1½  ts Salt
¼ ts Pepper

Slik gjør du:

1 Skrell og finhakk løk, gulrot, rotselleri og rødbeter
2 Ha olje i en middels varm stekepanne, og
– Tilsett løken
– La den surre ca. 1-2- min.
– Tilsett rotfruktene (gulrot, rotselleri og rødbeter), og
– Stek videre til alt er blitt mykt (ca. 5 min.)
– Slå av plata, og la det avkjøles litt
4 Rør sammen rotfruktene, egg, hvetemel, salt og pepper
– Form deigen til 4 burgere, og
– Stek dem i 2 ss smør,
– Ca. 2-3 min. på hver side
5 Serveres i
– Burgerbrød sammen med
– Blandet salat
Rødbetburger Ingredienser: 500 g Rødbeter 1 Løk 1 Gulrot 2 ss Olje (nøytral) ¼ ts Kummen 2 Egg 2 ss Hvetemel 1½ ts Salt ¼ ts Pepper

Forslag til burgerbrød (for oppskrift trykk på lenken ved siden av eller under bildet):

Leave a comment