Vel hjemme fra Spania, kaste jeg meg rundt og bakte rustikk loff etter oppskrift fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” (side 26-27) i dag. Jeg vet ikke noe som er hyggeligere enn å bake gjærbakst. Det er liksom noe veldig hyggelig knyttet til det å arbeide med gjærdeiger – spesielt når de er så samarbeidsvillige som denne Og det beste av alt er når duften av nybakt brød brer seg ut over hele huset – det må være den beste duften av alle.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 loff | 3 timer | Enkelt |
Ingredienser:
| 6 dl | Vann |
| ½ pk | Gjær |
| 1 | Egg |
| 2 ts | Salt |
| 1 kg | Hvetemel |
| 2 ss | Olivenolje |
Slik gjør du:
| 1 Bland gjær og 5 dl fingervarmt vann – Tilsett de øvrige ingrediensene, og – Elt godt – Når deigen er neste ferdig eltet, tilsettes resten av vannet – litt etter litt i små mengder Deigen skal være litt løs |
| 2 Dekk bakstebollen med plast, – La deigen heve til dobbel størrelse (ca. 90 min.) |
| 3 Hell deigen ut på et lett melet bakstebord og, – Del den i to like stor emner – Form emnene som avlange boller med en liten spiss i enden, – La dem hvile under et klede i 15 min. – Slå på ovnen 250 grader |
| 4 Lag skrå snitt på toppen av brødene |



| 5 Stek brødene midt i oven på 250 grader i ca 10 min. – Senk temperaturen til 215 grader, og – Stek videre i ca. 30 min. – Avkjøl på rist |

mmm …. nybakt brød! Takk igjen Baker Brun for en flott oppskrift, som gav et flott resultat!
Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun
