“Sild under pels”

Dette er en veldig populær salat i Russland. Den er en sikker favoritt på koldtbordet. Salaten lages i en kakeform og dermed får den en form av kake og serveres som kakestykker. Med litt pynt blir den både utrolig dekorativ og velsmakende.Salaten består av flere lag som dekker sildebitene. Det er nok derfor den fikk navnet “sild under pels”. Rekkefølgen av lagene og mengden av hver ingrediens kan varieres etter smak og behag. Noen bruker tykkere lag med poteter, spesielt hvis silden er veldig salt, og tynnere lag av gulrøtter og rødbeter. Som alle andre har jeg min favorittvariant, og den legger jeg ut oppskriften på her.

Sildesalat - "Sild under pels" Ingredienser 250 gr Spekesild - renskåret filet uten skinn 2-3 Kokte poteter 2 Kokte gulrøtter 2 Kokte rødbeter 3 Kokte egg ½ Løk eller vårløk 100 gr Majones
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
 4-6  60 min. Middels

Ingredienser:

250 g Spekesild ( renskåret filet uten skinn )
2-3 Poteter (Kokte)
2 Gulrøtter (Kokte)
2 Rødbeter (Kokte)
3 Egg (Kokte)
½ Løk eller vårløk
100 g Majones

NB! Hvis silden er veldig salt, la den ligge i vann først. Jeg bruker sild fra frysedisken som ikke er så salt. den kan brukes som den er.

Sildesalat - "Sild under pels" Ingredienser 250 gr Spekesild - renskåret filet uten skinn 2-3 Kokte poteter 2 Kokte gulrøtter 2 Kokte rødbeter 3 Kokte egg ½ Løk eller vårløk 100 gr Majones

Slik gjør du:

1 Kok poteter, gulrøtter, rødbeter og egg.
(Poteter og gulrøtter kan kokes sammen)  
– Skrell og avkjøl.
2. Finhakk sildefiletene
3. Finhakk løken
4. Grovrasp poteter, gulrøtter, rødbeter og egg , og
– Legg demi hver sin skål.
5. Fordel raspet poteter på et flat fat
(eller ei rund springform) ,og
– Smør majones over laget med poteter
6. Fordel finhakket sild over potetlaget, og
– Strø over finhakket løk.
7. Fordel raspet gulrøtter over, og
Smør over med majones
8. Fordel raspet egg over
NB! Det blir finere om du deler eggene i:
Eggeplommer og eggehviter, og
– Bruker dem som to   lag,
– Smør majones mellom og over lagene
9. Før du skal fordele de raspete rødbetene,
må du fjerne mest mulig av saften
Bruk tørkepapir for å absorbere saften.
Smør over et tynt lag med majones.
10. Pynt salaten med litt grønt,eller
– Strø raspet eggeplomme  over.
11. Salaten må stå minst en time i kjøleskapet
før servering.
Sildesalat - "Sild under pels" Ingredienser 250 gr Spekesild - renskåret filet uten skinn 2-3 Kokte poteter 2 Kokte gulrøtter 2 Kokte rødbeter 3 Kokte egg ½ Løk eller vårløk 100 gr Majones

Tips! Kok rødbetene i 20 minutter, og la dem stå under kaldt rennende vann til de blir kalde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s