Saftige gode sjokolademuffins.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad: |
12 | 25 | Enkel |
Ingredienser
1½ dl | Sukker |
100 g | Smør /margarin (smeltet) |
2 | Egg |
2½ dl | Hvetemel |
1 ts | Bakepulver |
1 ts | Vaniljesukker |
1 ss | Kakaopulver |
1 dl | Melk |
Topping:
100 g | Smør |
200 g | Melis |
2 ss | Vann (kokende) |
25 g | Kakaopulver |
2 ts | Vaniljeekstrakt |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200°C |
2 Smelt smør og – La det av kjøles noen minutter |
3 Ha sukke i en bolle, – Hell over smeltet smør, – Pisk noen min. til det er lyst og luftig |
4 Tilsett et egg om gangen, og – Pisk kraftig mellom hvert egg |
5 Rør inn resten av ingrediensene |
6 Fordel deigen 12 muffinsformer |
7 La dem steke i ca. 15 min. |
8 Avkjøles på rist |
9 Lag toppingen: – Rør sammen kakaopulver, og kokende vann til det blir en seig masse . Ha smør i en bolle – Rør smøret mykt – Sikt i melisen, og – Rør til toppingen blir glatt og kremete – Bland inn kakaoblandingen – Tilsett vaniljen – Pisk til blandingen blir myk og luftig |
10 Ha toppingen i en sprøytepose og – Lag en fin topp på de avkjølte muffinsene – Pyntes med kuler og strø |
11 Nytes! |
Denne toppingen er fast og fin, den er lett å jobbe med, og holder fasongen. Ulempen er at den smaker litt smør.
