Sjokolademuffins

Saftige gode sjokolademuffins.

Sjokolademuffins til den internasjonale søvndagen
Sjokolademuffins

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad:
12 25 Enkel

Ingredienser

1½ dl Sukker 
100 g Smør /margarin (smeltet)
2 Egg
2½ dl Hvetemel
1 ts Bakepulver
1 ts Vaniljesukker
1 ss Kakaopulver
1 dl Melk

Topping:

100 g  Smør
200 g Melis
2 ss Vann (kokende)
25 g Kakaopulver
2 ts Vaniljeekstrakt
sjokolademuffins med topping og rosa kuler
Sjokolademuffins med kaffe

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200°C
2 Smelt smør og
– La det av kjøles noen minutter
3 Ha sukke i en bolle,
– Hell over smeltet smør,
– Pisk noen min.
til det er lyst og luftig
4 Tilsett et egg om gangen, og
– Pisk kraftig mellom hvert egg
5 Rør inn resten av ingrediensene
6 Fordel deigen 12 muffinsformer
7 La dem steke i ca. 15 min.
8 Avkjøles på rist
9 Lag toppingen:
– Rør sammen kakaopulver, og kokende vann til det blir en seig masse
. Ha smør i en bolle
– Rør smøret mykt
– Sikt i melisen, og
– Rør til toppingen blir glatt og kremete
– Bland inn kakaoblandingen
– Tilsett vaniljen
– Pisk til blandingen blir myk og luftig
10 Ha toppingen i en sprøytepose og
– Lag en fin topp på de avkjølte muffinsene
– Pyntes med kuler og strø
11 Nytes!

Denne toppingen er fast og fin, den er lett å jobbe med, og holder fasongen. Ulempen er at den smaker litt smør.

Fire sjokolademuffins på et fat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s