Sjømatpasta er kanskje skikkelig godt, Spesielt hvis man er raus med med sjømaten som man tilsetter sausen.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | 3 timer | Middels |

Ingredienser:
| 250 g | Scampi (helt rå ukokte) |
| 400 g | Hvit fisk |
| 500 g | Blåskjell (1 nett) |
| 2 ss | Oliven olje |
| 1 | Løk |
| 1 | Gulrot |
| 1 stilk | Stangselleri |
| 2 fedd | Hvitløk |
| ½ | Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) |
| 2 bx | Hermetiske tomater |
| 2-3 dl | Vann (eller hvitvin) |
| 1-2 | Buljongterninger (fisk) |
| ½ – 1 ts | Sukker |
| Bladpersille (hakket) | |
| Salt og Pepper | |
| Parmesanost (raspet) | |
| 500-700 g | Pasta |
Tips! Hvis har det travet kan sausen koke i 15-20 min. men den utvikler mer smak, jo lengre den koker

Slik gjør du:
| 1 Skrell hvitløk, gulrot og løk |
| 2 Kjør hvitløk, gulrot, løk og stangselleri i foodprosessoren eller skjær i bittesmå biter |
| 3 Ha olivenolje i en tykkbunnet kasserolle og – Tilsett løken – Strø over ei klype salt over |
| 4 La løken surre på middels varme i ca 2 minutter til den er blank og myk |
| 5 Tilsett resten av selleri og gulrot – Surr videre over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk |
| 6 Tilsett hvitløk og chili – Surr videre over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk |
| 7 Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, buljong, sukker og pepper Nå er sausen veldig bløt, men den skal koke forsiktig inn – La det helle småkoke over svak/middels varme i 1½ -2 timer jo lengre, jo bedre Pass på at blandingen ikke koker inn for mye, da kan du tilsette mer vann Sausen skal bli ganske fyldig og litt |
| 8 Tilsett fisken, – Gi det hele et oppkok og – Slå ned varmen og – La fisken trekke i ca 7 min |
| 9 Tilsett scampi og blåskjell – Gi det hele et oppkok og – Slå ned varmen til middels – Sett på lokk – La fisken det dampe til blåskjellene har åpnet seg |
| 10 Smak til sausen med mer sukker, pepper og salt (hvitløk, chili) hvis nødvendig Smaken skal være mild, men fyldig |

