Sjømatpasta

Sjømatpasta er kanskje skikkelig godt, Spesielt hvis man er raus med med sjømaten som man tilsetter sausen.

Sjømatpasta Ingredienser 250 g Scampi (helt rå ukokte) 400 g Hvit fisk 500 g Blåskjell (1 nett) 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 2 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 2 bx Hermetiske tomater 2-3 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger (fisk) ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Parmesanost (raspet) 500-700 g Pasta https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-63 timerMiddels

Sjømatpasta Ingredienser 250 g Scampi (helt rå ukokte) 400 g Hvit fisk 500 g Blåskjell (1 nett) 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 2 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 2 bx Hermetiske tomater 2-3 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger (fisk) ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Parmesanost (raspet) 500-700 g Pasta https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

250 gScampi (helt rå ukokte)
400 gHvit fisk
500 gBlåskjell (1 nett)
2 ssOliven olje
1Løk
1Gulrot
1 stilkStangselleri
2 feddHvitløk
½Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper)
2 bxHermetiske tomater
2-3 dlVann (eller hvitvin)
1-2Buljongterninger (fisk)
½ – 1 tsSukker
 Bladpersille (hakket)
 Salt og Pepper
 Parmesanost (raspet)
500-700 gPasta

Tips! Hvis har det travet kan sausen koke i 15-20 min. men den utvikler mer smak, jo lengre den koker

Sjømatpasta Ingredienser 250 g Scampi (helt rå ukokte) 400 g Hvit fisk 500 g Blåskjell (1 nett) 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 2 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 2 bx Hermetiske tomater 2-3 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger (fisk) ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Parmesanost (raspet) 500-700 g Pasta https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skrell hvitløk, gulrot og løk
2 Kjør hvitløk, gulrot, løk og stangselleri i foodprosessoren eller skjær i bittesmå biter
3 Ha olivenolje i en tykkbunnet kasserolle og
– Tilsett løken
– Strø over ei klype salt over
4 La løken surre på middels varme
i ca 2 minutter til den er blank og myk
5 Tilsett resten av selleri og gulrot
– Surr videre over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk
6 Tilsett hvitløk og chili
– Surr videre over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk
7 Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, buljong, sukker og pepper
Nå er sausen veldig bløt, men den skal koke forsiktig inn
– La det helle småkoke over svak/middels varme i 1½ -2 timer jo lengre, jo bedre
Pass på at blandingen ikke koker inn for mye, da kan du tilsette mer vann
Sausen skal bli ganske fyldig og litt
8 Tilsett fisken,
– Gi det hele et oppkok og
– Slå ned varmen og
– La fisken trekke i ca 7 min
9 Tilsett scampi og blåskjell
– Gi det hele et oppkok og
– Slå ned varmen til middels
– Sett på lokk
– La fisken det dampe til blåskjellene har åpnet seg
10 Smak til sausen med mer sukker, pepper og salt (hvitløk, chili) hvis nødvendig
Smaken skal være mild, men fyldig

Sjømatpasta Ingredienser 250 g Scampi (helt rå ukokte) 400 g Hvit fisk 500 g Blåskjell (1 nett) 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 2 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 2 bx Hermetiske tomater 2-3 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger (fisk) ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Parmesanost (raspet) 500-700 g Pasta https://heidisboble.no/ @heidisboble