Skotske pannekaker

Skotske pannekaker – skikkelig godt!

Skotske pannekaker Ingredienser: 200 g Hvetemel 1 ts Bakepulver 1 ts Kanel ½ - 1 ss Sukker 1 Egg 3 dl Melk Smør til steking

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
210-15 minEnkel

Ingredienser:

200 gHvetemel
1 tsBakepulver
1 tsKanel
½ – 1 ssSukker
1Egg
3 dlMelk
 Smør til steking

Slik gjør du:

1 Rør sammen alle ingrediensene til en jevn røre
2 Stek pannekakene: ‘
– Sett stekepannen på middelsvarme
– Ha i litt smør som smelter
– Legg i litt røre (ca 1-2 ss)
De blir ca. 10 cm i diameter
– etter ca 1 min.
Når kanten har satt seg,
røren har svellet opp, og
blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade
– Stek dem i ca. ½ min på den andre siden
Pannekakene skal være gylne
3 Serveres i stabel,
Gjerne med jordbærsyltetøy
Eller annen topping

Skotske pannekaker Ingredienser: 200 g Hvetemel 1 ts Bakepulver 1 ts Kanel ½ - 1 ss Sukker 1 Egg 3 dl Melk Smør til steking