Små kirsebærpaier

Det er noe helt spesielt å lage små kirsebærpaier – Det føles litt luksuriøst å få sin egen pai. Og kirsebærpai laget på sure kirsebær er jo bare så godt! – selv om du selvfølgelig kan lage paien på den typen kirsebær eller moreller som du selv ønsker.

Små kirsebærpaier Ingredienser: Bunn: 125 g Margarin 50 g Melis 1 Egg 250 g Mel 3 ss Vann Fyll: 10 dl Kirsebær (uten stein) 2 ½ dl Sukker ½ dl Maisenna

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6 – 875  – 90 min.Enkel /middels

Ingredienser:

Bunn:

125 gMargarin
50 gMelis
1Egg
250 gMel
3 ssVann

Fyll:

10 dlKirsebær (uten stein)
2 ½ dlSukker
½ dlMaisenna
kirsebærpai Ingredienser: Bunn: 125 g Margarin 50 g Melis 1 Egg 250 g Mel 3 ss Vann Fyll: 10 dl Kirsebær (uten stein) 2 ½ dl Sukker ½ dl Maisenna

Slik gjør du:

1 Lag deigen:
– Ha alle ingrediensen (til deigen) i ei matmølle, og
– Kjør det raskt sammen  (det er viktig at deigen ikke blir overarbeidet)
– Klem eventuelle smulene sammen, og
– Pakk deigen i plast, og
– La den hvile i kjøleskapet i minst 60 min.
2 Lag fyllet:
– Fjern steinene fra kirsebærene
–  Ha dem i en kasserolle. Og
– La dem surre på lav varme i 10 – 15 min.
– Bland sammen sukker, og maisenna, og
– Rør det inn i kirsebærene og sausen
– La det koke i ca. 2 min.,
– Ta den av varmen og
– Lav den avkjøles (noe)
3 Sett ovnen på 180 grader
4 Kjevle deigen tynt ut og
– Kle små paiformer (ca. 10- 12 cm i diameter) med deigen
– Fordel fyllet i paiformene
5 stekes i 20 – 30 min. (180 grader)
6 Avkjøles på rist
– Serveres som de er eller sammen med is, vaniljesaus eller krem

Tips! Du kan godt lage denne paien som en stor pai – bruk da en pai for på ca 25 cm i diameter

kirsebærpai Ingredienser: Bunn: 125 g Margarin 50 g Melis 1 Egg 250 g Mel 3 ss Vann Fyll: 10 dl Kirsebær (uten stein) 2 ½ dl Sukker ½ dl Maisenna