Det er noe helt spesielt å lage små kirsebærpaier – Det føles litt luksuriøst å få sin egen pai. Og kirsebærpai laget på sure kirsebær er jo bare så godt! – selv om du selvfølgelig kan lage paien på den typen kirsebær eller moreller som du selv ønsker.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 – 8 | 75 – 90 min. | Enkel /middels |
Ingredienser:
Bunn:
125 g | Margarin |
50 g | Melis |
1 | Egg |
250 g | Mel |
3 ss | Vann |
Fyll:
10 dl | Kirsebær (uten stein) |
2 ½ dl | Sukker |
½ dl | Maisenna |

Slik gjør du:
1 Lag deigen: – Ha alle ingrediensen (til deigen) i ei matmølle, og – Kjør det raskt sammen (det er viktig at deigen ikke blir overarbeidet) – Klem eventuelle smulene sammen, og – Pakk deigen i plast, og – La den hvile i kjøleskapet i minst 60 min. |
2 Lag fyllet: – Fjern steinene fra kirsebærene – Ha dem i en kasserolle. Og – La dem surre på lav varme i 10 – 15 min. – Bland sammen sukker, og maisenna, og – Rør det inn i kirsebærene og sausen – La det koke i ca. 2 min., – Ta den av varmen og – Lav den avkjøles (noe) |
3 Sett ovnen på 180 grader |
4 Kjevle deigen tynt ut og – Kle små paiformer (ca. 10- 12 cm i diameter) med deigen – Fordel fyllet i paiformene |
5 stekes i 20 – 30 min. (180 grader) |
6 Avkjøles på rist – Serveres som de er eller sammen med is, vaniljesaus eller krem |
Tips! Du kan godt lage denne paien som en stor pai – bruk da en pai for på ca 25 cm i diameter
