Små middagsbrød på 1-2-3

Når det er salat,suppe, gryteretter eller lignende til middag, synes jeg alltid at det er godt med litt brød til. Nybakt brød er skikkelig godt, men ofte er det slik at man ikke rekker å bake brød eller rundstykker på den tiden et tar å tilberede middagen. Det klarer du med disse små middagsbrødene. De er veldig enkle å lage, og utrolig nok er de ferdig på 30 minutter. Ikke bare er de gode til middag, men nydelige til frokost, lunsj og kvelds også.

Små middagsbrød på 1-2-3 Ingredienser 2 ½ dl Vann (lunket) 3 ss Olje (raps) 2 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 1 Egg (sammenpisket) ½ ts Salt 1 ss Smør (mykt) ½ dl Melk 8 dl Hvetemel
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
15-20 30 min. Enkel

Ingredienser:

2 ½ dl Vann (lunket)
3 ss Olje (raps)
2 ss Sukker
2 ts Tørrgjær
1 Egg (sammenpisket)
½ ts Salt
1 ss Smør (mykt)
½ dl Melk
8 dl Hvetemel

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader
2. Ha vann, Olje, sukker og gjær i en bakstebolle,
– La det stå i 8 min. (til det begynner å boble)
3. Tilsett melk, egg, smør og salt
– Rør rundt
4. Tilsett hvetemel, og
– Elt deigen godt (5-10 min.)
5. Del deigen opp i 15-20 emner, og  
– Rull boller, som
– Settes ganske tett på smurt stekebrett
6. Dekkes med bakepapir, og
– Settes på et lunt sted til heving
– La dem heve i 10 min., men
Hvis du har tid kan de godt stå i 40 mn.
7. Pensle dem lett med melk, og
La dem steke i ca. 10-12 min. midt i ovnen
(eller til de er blitt lyse brune)

2 Comments Add yours

  1. Absolutt de herligste kuvertbrødene/rundstykker Jeg noensinne har bakt. Takk for herlig oppskrift.
    Hilsen ingerkarins@gmail.com

    Like

    1. heidisboble says:

      Så hyggelig at du likte dem 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s