Når det er salat,suppe, gryteretter eller lignende til middag, synes jeg alltid at det er godt med litt brød til. Nybakt brød er skikkelig godt, men ofte er det slik at man ikke rekker å bake brød eller rundstykker på den tiden et tar å tilberede middagen. Det klarer du med disse små middagsbrødene. De er veldig enkle å lage, og utrolig nok er de ferdig på 30 minutter. Ikke bare er de gode til middag, men nydelige til frokost, lunsj og kvelds også.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
15-20 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 ½ dl | Vann (lunket) |
3 ss | Olje (raps) |
2 ss | Sukker |
2 ts | Tørrgjær |
1 | Egg (sammenpisket) |
½ ts | Salt |
1 ss | Smør (mykt) |
½ dl | Melk |
8 dl | Hvetemel |
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader |
2. Ha vann, Olje, sukker og gjær i en bakstebolle, – La det stå i 8 min. (til det begynner å boble) |
3. Tilsett melk, egg, smør og salt – Rør rundt |
4. Tilsett hvetemel, og – Elt deigen godt (5-10 min.) |
5. Del deigen opp i 15-20 emner, og – Rull boller, som – Settes ganske tett på smurt stekebrett |
6. Dekkes med bakepapir, og – Settes på et lunt sted til heving – La dem heve i 10 min., men Hvis du har tid kan de godt stå i 40 mn. |
7. Pensle dem lett med melk, og La dem steke i ca. 10-12 min. midt i ovnen (eller til de er blitt lyse brune) |




Absolutt de herligste kuvertbrødene/rundstykker Jeg noensinne har bakt. Takk for herlig oppskrift.
Hilsen ingerkarins@gmail.com
LikeLike
Så hyggelig at du likte dem 🙂
LikeLike