Møre hveteknekkebrød – med polenta. NAM! Godt som tilbehør til supper, salater og ikke minst osteretter.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 15 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
25 g | Gjær |
75 g | Smør |
2 ½ dl | Melk |
1 ts | Salt |
1 ss | Sukker |
1 dl | Polenta |
2 ts | Hornsalt |
Ca 6 dl | Hvetemel |
Valmuefrø/sesamfrø |

Slik gjør du:
1 Smelt smøret i en kasserolle, – Tilsett melken og – La det bli 37 grader – Ha det over i en bakebolle |
2 Smuldre gjæren i melkeblandingen – Rør godt så den blir helt oppløst |
3 Tilsett mel, polenta, sukker og salt – Elt til en fast og fin deig – Dekk den til, og – La den heve i ca 45 min. |
4 Rør ut hornsaltet i litt vann, og – Tilsett dette til deigen, sammen med 1-2 ss hvetemel – Elt til deigen er fast og fin |
5 Sett ovnen på 225 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
6 Hell den ut på et bakebord – Kjevle ut – Stikk ut knekkebrød i ønsket størrelse – Legg dem på stekeplatene, og – Prikk dem med en gaffel – Pensle med vann – Dryss over valmue- eller sesamfrø |
7 Stekes i 6-10 minutter midt i ovnen (225 grader) |
8 Avkjøles på rist |
