Snømannkake

Snømannkaken er skikkelig god, og veldig dekorativ.

Snømannkake Ingredienser: 450 g Hvetemel (7 ½ dl) 400 g Sukker (5 dl) 4 ss Maisenna (70 g) 4-5 ss Kakao (70 g) 1 ss Natron 1 ts Bakepulver 4 Egg 3 dl Rømme 3 ½ dl Vann (varmt) 1 dl Olje (nøytral) 1 ts Vaniljeekstrakt 1 ts Eddik (eplesider) 2 ss Konditorfarge (rød) Fyll og topping: 500 g Kremost (Philadelphia) 225 g Smør 600 g Melis 1 ts Vaniljeekstrakt Pynt: Marsipansnømann Snømannkjeks
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12-1690 min. 
Snømannkake Ingredienser: 450 g Hvetemel (7 ½ dl) 400 g Sukker (5 dl) 4 ss Maisenna (70 g) 4-5 ss Kakao (70 g) 1 ss Natron 1 ts Bakepulver 4 Egg 3 dl Rømme 3 ½ dl Vann (varmt) 1 dl Olje (nøytral) 1 ts Vaniljeekstrakt 1 ts Eddik (eplesider) 2 ss Konditorfarge (rød) Fyll og topping: 500 g Kremost (Philadelphia) 225 g Smør 600 g Melis 1 ts Vaniljeekstrakt Pynt: Marsipansnømann Snømannkjeks

Ingredienser:

450 gHvetemel (7 ½ dl)
400 gSukker (5 dl)
4 ssMaisenna (70 g)
4-5 ssKakao (70 g)
1 ssNatron
1 tsBakepulver
4Egg
3 dlRømme
3 ½ dlVann (varmt)
1 dlOlje (nøytral)
1 tsVaniljeekstrakt
1 tsEddik (eplesider)
2 ssKonditorfarge (rød)

Fyll og topping:

500 gKremost (Philadelphia)
225 gSmør
600 gMelis
1 tsVaniljeekstrakt

Pynt:

Marsipansnømann
Snømannkjekser (for oppskrift trykk her)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader,
– Legg bakepapir i en langpanne, og
– Smør sidene
2 Bland sammen mel, sukker, kakao, maisenna, natron og bakepulver,
– Bland godt
– Tilsett egg, rømme, varmt vann, olje, vanilje, eddik og konditorfarge, og
– Visp til en glatt deig   (2-3 min.)
3 Hell røra i langpanna, og
– Stek i ca. 15 min.
Eller til den er gjennomstekt
4 Avkjøles i forma i 15 min.,
Før den hvelves på rist, og
– La den avkjøles helt
5 Lag Fyllet:
– Visp sammen smør og kremosten til den blir luftig,
– Tilsett vaniljeekstrakt, og
– Rør til alt er blandet
– Visp inn melis, litt om gangen, til alt er glatt og luftig
6 Montering:
– Stikk ut to rundinger (ca. 24 cm) fra langpannen,
I hvert sitt motsatte hjørne
– Stikk ut 2 halve rundinger
I de gjenstående motsatte hjørner
– Skjær rundingene og halvrundingene i 2
Så du får 4 rundinger og 4 halvrundinger
– Legg en av rundingene på kakefatet
– Smør et tynt lag fyll jevnt fordelt på toppen av kakebunnen
(ca. 2-3 ss)
– Legg på 2 halvrundinger (så de til sammen blir en rund kakebunn),
– Smør et tynt lag fyll på toppen av kakebunnen
(ca. 2-3 ss)
– Fortsett til du ikke har flere kakebunner igjen
– Smør det resterende av fyllet på toppen, og langs sidene av kaka
7 Pynt med marsipansnømann og
Snømannkjekser (for oppskrift trykk her)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s