Snømannkaken er skikkelig god, og veldig dekorativ.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12-16 | 90 min. |

Ingredienser:
450 g | Hvetemel (7 ½ dl) |
400 g | Sukker (5 dl) |
4 ss | Maisenna (70 g) |
4-5 ss | Kakao (70 g) |
1 ss | Natron |
1 ts | Bakepulver |
4 | Egg |
3 dl | Rømme |
3 ½ dl | Vann (varmt) |
1 dl | Olje (nøytral) |
1 ts | Vaniljeekstrakt |
1 ts | Eddik (eplesider) |
2 ss | Konditorfarge (rød) |
Fyll og topping:
500 g | Kremost (Philadelphia) |
225 g | Smør |
600 g | Melis |
1 ts | Vaniljeekstrakt |
Pynt:
Marsipansnømann | |
Snømannkjekser (for oppskrift trykk her) |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 175 grader, – Legg bakepapir i en langpanne, og – Smør sidene |
2 Bland sammen mel, sukker, kakao, maisenna, natron og bakepulver, – Bland godt – Tilsett egg, rømme, varmt vann, olje, vanilje, eddik og konditorfarge, og – Visp til en glatt deig (2-3 min.) |
3 Hell røra i langpanna, og – Stek i ca. 15 min. Eller til den er gjennomstekt |
4 Avkjøles i forma i 15 min., Før den hvelves på rist, og – La den avkjøles helt |
5 Lag Fyllet: – Visp sammen smør og kremosten til den blir luftig, – Tilsett vaniljeekstrakt, og – Rør til alt er blandet – Visp inn melis, litt om gangen, til alt er glatt og luftig |
6 Montering: – Stikk ut to rundinger (ca. 24 cm) fra langpannen, I hvert sitt motsatte hjørne – Stikk ut 2 halve rundinger I de gjenstående motsatte hjørner – Skjær rundingene og halvrundingene i 2 Så du får 4 rundinger og 4 halvrundinger – Legg en av rundingene på kakefatet – Smør et tynt lag fyll jevnt fordelt på toppen av kakebunnen (ca. 2-3 ss) – Legg på 2 halvrundinger (så de til sammen blir en rund kakebunn), – Smør et tynt lag fyll på toppen av kakebunnen (ca. 2-3 ss) – Fortsett til du ikke har flere kakebunner igjen – Smør det resterende av fyllet på toppen, og langs sidene av kaka |
7 Pynt med marsipansnømann og Snømannkjekser (for oppskrift trykk her) |