Snømannkjeks

Dette er skikkelig dekorative og fine kjeks, som gjør seg på ethvert kakebord. kjeksene er også så fine at de kan pakkes inn i cellofan og gies bort som vertinnegave.

Snømennkjeks, kjeksene er bakt med samme oppskrift som Glasurpletter i Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". (Side 66-67). (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser 800 g Hvetemel 400 g Smør 400 g Melis 4 Egg 4 ts Vaniljesukker 4 ts Bakepulver Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels
Snømannkjeksene er basert på Baker Bruns Glasurpletter som er hentet fra (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 66-67)

Glasurpletter

Porsjoner:Tid:Vanskelighetsgrad
  ca 20God tidMiddels
Snømennkjeks, kjeksene er bakt med samme oppskrift som Glasurpletter i Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". (Side 66-67). (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser 800 g Hvetemel 400 g Smør 400 g Melis 4 Egg 4 ts Vaniljesukker 4 ts Bakepulver Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels

Ingredienser:

400 gHvetemel
200 gSmør
200 gMelis
2Egg
2 tsVaniljesukker
2 tsBakepulver
  
 Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels
Snømennkjeks, kjeksene er bakt med samme oppskrift som Glasurpletter i Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". (Side 66-67). (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser 800 g Hvetemel 400 g Smør 400 g Melis 4 Egg 4 ts Vaniljesukker 4 ts Bakepulver Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels

Slik gjør du:

1 Bland alt sammen til en myk deig
2 Pakk deigen inn med plast, og sett den kjølig noen timer eller natten over
3 Del den i fire, og kjevle ut på melet bakebord
(ca. 2-3 mm tykk)
4 Stikk ut plettene i ønsket mønster
5 Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett
6 Stekes på 170 grader, midt i ovnen i ca 12-16 min.
7 Avkjøles på rist
8 Rør melis og vann til en litt tykkflytende glasur,
tilsett konditorfarge
9 Pynt med Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels , og
– Kos deg!
Snømennkjeks, kjeksene er bakt med samme oppskrift som Glasurpletter i Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". (Side 66-67). (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser 800 g Hvetemel 400 g Smør 400 g Melis 4 Egg 4 ts Vaniljesukker 4 ts Bakepulver Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels

Snømennkjeks, kjeksene er bakt med samme oppskrift som Glasurpletter i Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". (Side 66-67). (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser 800 g Hvetemel 400 g Smør 400 g Melis 4 Egg 4 ts Vaniljesukker 4 ts Bakepulver Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s