Sommerkjøttkaker

Nå er det sesong for grønnsaker, som kan brukes til gode og sunne middager. Sommerkjøttkaker er et fin og lettere alternativ til vanlige kjøttkaker, og de smaker utrolig godt.  Kjøttkakene kan spises som en selvstendig rett eller med en god salat. Aller best smaker kanskje med litt rømme på. 

Sommerkjøttkaker Ingredienser: 200 gr Kjøttdeig ¼ Kålhode (middels stort) 1-2 Gulrøtter 1 Løk (liten) 1 bunt Persille 1 bx Rømme (lett) eller creme fraiche 3 ss Ketchup eller tomatpure 1 ts Paprikapulver 1 ts Tørket dill 1 ts Svart pepper 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Buljongpulver eller 1 buljongterning
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
 2-3   1t 30 min Enkel, men krever tid 

Ingredienser:

200 gr Kjøttdeig
¼  Kålhode (middels stort)
1-2  Gulrøtter
1 Løk (liten)
1 bunt Persille
1 bx Rømme (lett) eller creme fraiche 
3 ss  Ketchup eller tomatpure
1 ts Paprikapulver
1 ts Tørket dill
1 ts Svart pepper
1 ts Hvitløkspulver
1 ts Buljongpulver eller 1 buljongterning


Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 180 grader
– Skrell gulrøtter, rens løk, og
– Skyll kål og persille
2. Kutt kål i små biter og kna den, –
Hakk løken og
– Grovrasp gulrøttene
3. Bland sammen kjøttdeig, grønnsaker, persille og krydder
– Kna det sammen
4. Form kjøttkaker, og
– Legg dem i ei ildfast form
– Stekes i 15 min. slik at de holder formen
5. Lag buljong av buljongpulver, og 3 dl vann
6. Bland sammen:
– Rømme (men spar litt til servering)
– Ketchup, og
– Buljong
7. Ta ut formen med kjøttkaker fra ovnen
(når de har stekt i 15 min), og
– Hell sausen over kjøttkakene
Sommerkjøttkaker Ingredienser: 200 gr Kjøttdeig ¼ Kålhode (middels stort) 1-2 Gulrøtter 1 Løk (liten) 1 bunt Persille 1 bx Rømme (lett) eller creme fraiche 3 ss Ketchup eller tomatpure 1 ts Paprikapulver 1 ts Tørket dill 1 ts Svart pepper 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Buljongpulver eller 1 buljongterning
8. Stek videre i 40 minutter (180 grader) 
9. Kjøttkaker serveres med rømme, og
en frisk grønn salat
Sommerkjøttkaker Ingredienser: 200 gr Kjøttdeig ¼ Kålhode (middels stort) 1-2 Gulrøtter 1 Løk (liten) 1 bunt Persille 1 bx Rømme (lett) eller creme fraiche 3 ss Ketchup eller tomatpure 1 ts Paprikapulver 1 ts Tørket dill 1 ts Svart pepper 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Buljongpulver eller 1 buljongterning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s