Hos oss er dette et absolutt nødvendig tilbehør når vi spiser asiatisk mat. Ja nå er vi mer enn gjennomsnittlig glad i sopp sånn generelt sett. Men denne soppen En kan bruke hvilken som helst sopp men jeg synes at shiitake og sjampinjonger blir de beste. Ja, når jeg skal være helt ærlig så har jeg kanskje ikke laget med andre sopper heller da!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 15 min | Enkel |
Ingredienser:
400 g | Sopp (fersk) |
1 ½ ss | Sesamolje |
½ ss | Bønnepasta (black bean paste) |
1 ss | Honning |
1 ss | Sur-søt chilisaus |
2 ss | Merin |
1 ss | Soyasaus (valgfritt) |
3 ss | Koriander (hakket) |
Slik gjør du:
1 Del eventuelt soppen i båter hvis de er store – Hakk koriander |
2 Sett en stekepanne på medium varme – Ha i sesamoljen – Ha i soppen når oljen er varm – La den surre til den blir karamellisert Ca. 3-5 min. Rør hele tiden |
3 Rør inn de øvrige ingrediensene, men ikke koriander – La det surre til væsken er forsvunnet |
4 Strø over koriander, og – Server med en gang |
