Søtpotetstroganoff er en variasjon over den klassiske biffstroganoff, men er helt uten kjøtt. Denne vegetariske stroganoffen er tilsatt bakte søtpoteter og rødelinser. Og den er skikkelig god. Server den gjerne sammen med ris (natur, eller havre) og en grønnsalat. Hvis det blir rester kan de godt fryses, eller spses som lunsj neste dag.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 40 min | Enkel |
Ingredienser:
700 g | Søtpoteter (i terniger) |
1-2 ss | Olje (nøytral) |
2 | Løk (funhakket) |
1 | Gulrot (finhakket) |
1 stilk | Selleri (finhakket) |
6 fedd | Hvitløk |
4 ss | Tomatpuré |
2 ts | Paprikapulver |
1 bx | Hermetiske tomater |
2 terninger | Grønnsaksbuljong |
4 ts | Sennep (Dijon eller annen) |
4 dl | Vann |
2 dl | Røde linser |
300 g | Sjampinjong (i båter) |
3 dl | Fløte (gjerne havrefløte) |
Salt og pepper |
Tilbehør (forslag)
Ris (kokt) | |
Grønn salat | |
Lyst brød |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader |
2 Skrell søtpotetene, – Skjær dem i terninger, – Legg dem i en ildfast form, og – Renn ca 1 ss olje over – Sett forma i ovnen, og – La den steke i ca 20-30 min. Til søtpoteten er blitt myk og har fått litt farge |
3 Fin hakk løk, gulrot, selleri og hvitløk – Skjær soppen i båter |
4 Varm opp ca 1 ss olje i en tykkbunnet kasserolle Middels-høy varme – Tilsett løken, og – La den surre i ca 1-2 min – Tilsett gulrot, selleri og hvitløk, og – La det surre videre, Til de har blitt myke |
5 Ha i tomatpuré og paprikapulver – Rør rundt og – La det steke i 1-2 minutter |
6 Tilsett tomater, vann, sennep, buljong, linser og sopp, – Rør rundt, og – La det småkoke i ca 15 min til linsene er blitt myke Rør av og til |
7 Tilsett søtpotetene og fløten – Kok opp – Smak til med salt og pepper |
8 Serveres, – Gjerne sammen med ris (naturris, havreris e.l.) og/eller en grønnsalat |
