Spagetti kan man variere i det uendelige. Her er en versjon med tomatsaus og ost.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 ss | Olje |
1 ss | Smør |
½ | Løk (liten) |
1 | Gulrot (liten) |
1 stilk | Stangselleri |
¼ | Purre |
2 fedd | Hvitløk |
¼ | Chili (rød, uten frø) |
6 | Tomat (flodde) |
3 dl | Grønsakskraft (buljong) |
¼ | Purreløk |
½ | Paprika |
1 ss | Persille (hakket) |
1 ts | Paprikapulver |
¼ ts | Sukker |
100 g | Hvitost (revet) |
300-400 g | Spagetti |
Salt, pepper | |
Basilikum (hakket) |
Slik gjør du:
1 Hakk løk, gulrot, selleri, persille, hvitløk og chili og purre |
2 Ha litt olje i ei middels varm stekepanne, Tilsett løken, dryss over litt salt og stek til løken er myk |
3 Tilsett gulrot og selleri – Fortsett stekingen i ca 1-2 min. (middels varme) |
4 Tilsett hvitløk, chili, paprika og purre |
5 Flå tomatene, – Hakk dem, og – Tilsettes grønnsakene sammen med sukker og kraft |
6 Tilsett paprika og purre, og – La sausen småkoke videre Til væsken er kokt ut |
7 Kok vann (saltet), og – Kok spagettien som du liker den |
8 Når væsken er kokt ut Rør inn 2 ss pastavann, og Tilsett 100 g revet ost |
9 Smak til med salt, pepper paprikapulver |
10 Bland sammen pasta, ost og saus – Toppes med basilikum |
11 Serveres rykende varm, – Gjerne med Baguette til |
