Spinatpizza

Spinatpizza er en av mine pizzafavoritter. Ja, nå er jeg jo veldig glad i spinat, og du bør like spinat i utgangspunktet for å elske denne pizzaen. Cashewnøttene gir litt «crunch» til fyllet og setter en ekstra spiss på smaken. Oppskriften på pizzabunn, er den min Nonna Ursurla benyttet når hun laget pizza til familien. Når sant skal sies, var det ikke ofte, for når vi skulle ha pizza gikk vi som oftest ut og spiste det. Men av og til laget Nonna pizza, og da brukte hun denne oppskriften. Oppskriften gir tynne sprø bunner, og av denne oppskriften får du to pizza som er ca. 30 cm i diameter. Nok til to skrubbsultne storetere eller tre ikke fullt så sultne.

Spinatpizza Ingredienser - Fyll 1 bx Tomater (hermetiske) 4 fedd Hvitløk (finhakket) 5 ss Olivenolje Basilikum (blader) Cashewnøtter 2 pk Spinat (fersk) 2 Mozzarella (skivet) 6 ss Parmesan (revet) 1 ss Olivenolje (valgfritt)

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
2 – 3 120 + 30 min Middels

Ingredienser:

Pizzabunn

1 ss Sukker
2 ts Tørrgjær
2 dl Vann (ca 36 grader)
450 g Hvetemel
½ ts Salt
3 ss Olje (oliven)

Fyll & Topping:

1 bx Tomater (hermetiske)
4 fedd Hvitløk (finhakket)
5 ss Olivenolje
  Basilikum (blader)
  Cashewnøtter
2 pk Spinat (fersk)
2 Mozzarella (skivet)
6 ss Parmesan (revet)
1 ss Olivenolje (valgfritt)

Slik gjør du:

1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle
– La stå til det begynner å boble (ca 5 min.
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt deigen i 5-8 minutter
– Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov
– Deigen skal være myk, men tørr og ta på
3 Form deigen som en rund bolle
– smør en stor bakstebolle med olivenolje
– Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje
– Skjær et snitt i deigen (på toppen)
– Dekk bollen, og
– Sett til heving i 60-90 minutter
Spinatpizza Ingredienser - Fyll 1 bx Tomater (hermetiske) 4 fedd Hvitløk (finhakket) 5 ss Olivenolje Basilikum (blader) Cashewnøtter 2 pk Spinat (fersk) 2 Mozzarella (skivet) 6 ss Parmesan (revet) 1 ss Olivenolje (valgfritt)
4 Sett stekeovnen på 240 grader
5 Lag tomatsaus:
– Bland sammen:  
tomat,
2 fedd hvitløk og
2 ss olje
Du kan også tilsette litt hakket basilikum
– Kok opp, og
la koke i ca 3-5 min.
6 Lag spinatfyllet:
– Varm 2 ss olje i ei panne  
– Tilsett 2 fedd finhakket hvitløk, og cashewnøtter
– Stek på svak varme til det er gyllent
– Ha i spinaten og øk varmen
– Rør til det mykner
– Smak til med salt og pepper
7 Skjær mozzarellaene i små biter
8 Hell deigen ut på et bakstebord
– Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og
– Del den i to emner
– Kjevle ut hver av emnene til en rund pizza på
ca 30 cm i diameter
9 Monter pizzaen:
– Fordel tomatsausen utover pizzaene
– Legg litt ost over
– Fordel spinaten over
– Fordel mozzarellaen utover pizzaen
– Dryss litt parmesan over
10 Stek pizzaen midt i ovnen,
– 240 grader
– 10-15 min.
Spinatpizza Ingredienser - Fyll 1 bx Tomater (hermetiske) 4 fedd Hvitløk (finhakket) 5 ss Olivenolje Basilikum (blader) Cashewnøtter 2 pk Spinat (fersk) 2 Mozzarella (skivet) 6 ss Parmesan (revet) 1 ss Olivenolje (valgfritt)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s