Disse spøkelsene er utrolig enkle å lage, og gjør seg til enhver Halloween. Kan brukes som pynt på fruktfat, på kaker og desserter, eller spises slik de er.

Ingredienser:
2 | Eggehviter (romtempererte) |
120 g | Sukker |
1 ts | Sitronsaft |
1 ts | Maizena |
¼ ts | Salt |
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 100 grader varmluft.
- Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron
- Pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum.
- Tilsett halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. tre minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere.
- Deretter tilsetter du resten av sukkeret, litt etter litt.
- Pisk videre til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter.
- Bland inn maizena, sitron og salt.
- Finn frem to bakebrett som du kler med bakepapir.
- Bruk en sprøytepose eller lignende, ha i marengsen og lag «topper» av ønsket størrelse.
- Sett begge brettene i stekeovnen og stek i 1-1 1/2 time (avhengig av størrelsen på pikekyssene) til marengsen er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni.
- Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt.
