Spøkelser av marengs

Disse spøkelsene er utrolig enkle å lage, og gjør seg til enhver Halloween. Kan brukes som pynt på fruktfat, på kaker og desserter, eller spises slik de er.

Halloween . spøkelser av marengs Ingredienser 2 Eggehviter (romtempererte) 120 g Sukker 1 ts Sitronsaft 1 ts maizena ¼ ts Salt

Ingredienser:

2 Eggehviter (romtempererte)
120 g Sukker
1 ts Sitronsaft
1 ts Maizena
¼ ts Salt

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 100 grader varmluft.
  2. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron
  3. Pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum.
  4. Tilsett halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. tre minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere.
  5. Deretter tilsetter du resten av sukkeret, litt etter litt.
  6. Pisk videre til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter.
  7. Bland inn maizena, sitron og salt.
  8. Finn frem to bakebrett som du kler med bakepapir.
  9. Bruk en sprøytepose eller lignende, ha i marengsen og lag «topper» av ønsket størrelse.
  10. Sett begge brettene i stekeovnen og stek i 1-1 1/2 time (avhengig av størrelsen på pikekyssene) til marengsen er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni.
  11. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt.
Tekstboks: Kommentarer:
Oppbevar marengsen i tett og tørr boks. Marengs er holdbar i flere uker forutsatt at den var helt tørr da du la den i boksen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s