Stekt ris eller fried rice, kan spises både som egen rett eller som tilbehør.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 10 min | Enkel |
Ingredienser:
1-2 | Vårløk (½ purreløk) |
2-3 | Egg |
1ts | Salt |
pepper | |
4 ss | Olje (nøytral) |
2-3 dl | Am. grønnsaksblanding |
1 l | Ris (kokt) |
1-2 ss | Soyasaus |
Østerssaus | |
Seasamolje |
Slik gjør du:
1 Finhakk purren, – Pisk eggene lett sammen med salt og pepper – Kok opp den amerikanske grønnsaksblandingen, – Hell av vannet og sett til side |
2 Ha i 2 ss olje i wokken, og – varm den opp – Når oljen er varm – Tilsett eggene, og – Rør godt til det er lett eggerøre (men ikke for tørr) – Ta ut eggene, og – Rengjør wokken |
3 Ha 2 ss olje i wokken, – Tilsett risen, og – Rør godt i noen minutter – Rør inn soya- og event. østerssaus |
4 Når risen er varm, helt igjennom, – Tilsett eggerøren, løken og grønsakene |
5 Serveres varm |
