Stekt ris

Stekt ris eller fried rice, kan spises både som egen rett eller som tilbehør.

Stekt ris Ingredienser 1-2 Vårløk (½ purreløk) 2-3 Egg 1ts Salt pepper 4 ss Olje (nøytral) Am. grønnsaksblanding 1 l Ris (kokt) 1-2 ss Soyasaus Østerssaus Seasamolje

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4-610 minEnkel

Ingredienser:

1-2 Vårløk (½ purreløk)
2-3 Egg
1ts Salt
  pepper
4 ss Olje (nøytral)
  2-3 dl Am. grønnsaksblanding
1 l Ris (kokt)
1-2 ss Soyasaus
  Østerssaus
  Seasamolje

Slik gjør du:

1 Finhakk purren,
– Pisk eggene lett sammen med salt og pepper
– Kok opp den amerikanske grønnsaksblandingen,
– Hell av vannet og sett til side
2 Ha i 2 ss olje i wokken, og
– varm den opp
– Når oljen er varm
– Tilsett eggene, og
– Rør godt til det er lett eggerøre (men ikke for tørr)
– Ta ut eggene, og
– Rengjør wokken
3 Ha 2 ss olje i wokken,
– Tilsett risen, og
– Rør godt i noen minutter
– Rør inn soya- og event. østerssaus
4 Når risen er varm, helt igjennom,
– Tilsett eggerøren, løken og grønsakene
5 Serveres varm
Stekt ris Ingredienser 1-2 Vårløk (½ purreløk) 2-3 Egg 1ts Salt pepper 4 ss Olje (nøytral) Am. grønnsaksblanding 1 l Ris (kokt) 1-2 ss Soyasaus Østerssaus Seasamolje