Stikkelsbærgele

Stikkelsbærgele er skikkelig godt å ha utover høsten og vinteren. Smaker godt på brødskiva, men enda bedre på vafler og boller. Kan også brukes som tilbehør til kjøtt.

Stikkelsbærgele Ingredienser: 1 kg Stikkelsbær (godt modne) 1-2 dl Vann 800 g Sukker (pr. liter saft) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 kgStikkelsbær (godt modne)
1-2 dlVann
800 gSukker (pr. liter saft)

Tips! Gelen fylles på rene, varme glass. Kok glassene eller sett dem i stekeovnen i minst 10 min før du fyller varm gele på dem

Slik gjør du:

1 Skyll stikkelsbærene godt
2 Ha dem i en kasserolle, og
– Hell over vannet
Bruk bare 1 dl vann hvis bærene er svært saftige
3 Kok sakte opp
La bærene stå å trekke til de er blitt helt bleke og blanke
Bærene bør helst ikke koke for mye i stykker for da blir saften gromsete
4 Sil saften gjennom en sileduk, eller
Gjennom melsikten
5 Vask kasserollen,
– Mål opp saften, og
– Hell den tilbake i kasserollen
6 Kok opp,
– Tilsett sukkeret litt etter litt
– Kok gelen i 10-20 min
Ikke rør

Ta geleprøven:
– Ta 1 ss av gelen på et kaldt fat
– La det stå i noen minutter
– Skyv gelen sammen med baksiden av en skje
– Danner det seg rynker på gelen er den ferdig kokt
7 La gelen stå noen minutter uten lokk
– Skum forsiktig av alt skum, og den tynne hinnen som har dannet seg på toppen
8 Hell den varme gelen på varme glass,
– Skru på lokkene med det samme
– Avkjøles og settes i kjelleren eller kjølig  

8B Alternativ oppbevaring: –
La gelen bli kald
– Dekk den med et tynt lag med syltevoks og plastfolie

Stikkelsbærgele Ingredienser: 1 kg Stikkelsbær (godt modne) 1-2 dl Vann 800 g Sukker (pr. liter saft) https://heidisboble.no/ @heidisboble