Streatfeild, Noel (1995) «Ballet shoes», Puffin books

Denne uka har jeg gått litt i barndommen. Da jeg var på biblioteket fant jeg en av yndlingsbøkene mine som barn. Nå har jeg hatt mange yndlingsbøker opp gjennom tidene, men denne gangen fant jeg «Ballet shoes» av Noel Streatfeild. Da jeg var sånn 9-10 år elsket jeg denne boka, og lånte den sikkert 3-4 ganger på skolebiblioteket – helt til læreren satte ned foten og sa at jeg også måtte lese noe annet. Så her forleden dag, da jeg så den igjen klarte jeg rett og slett ikke å motstå fristelsen og lånte den.

I «Ballet shoes» møter vi Pauline, Petrova and Posy som alle tre er adopterte av G.U.M som er forkortelsen for Great-Uncle- Mathew. Barna blir tatt hånd om og oppdratt av GUMs grandniese Sylvia og (barnepleiersken). G.U.M. (eller professor Mathew Brown)  har selv dratt på en ny oppdagelsesferd, og de har ikke hørt fra han på lenge. Pauline, Petrova and Posy går på Children’s Academy of Dancing and Stage Training. Posy som har et parr ballettsko som eneste eiendel etter sin mor, drømmer naturligvis om å bli ballettdanser. Pauline liker dramabiten best, mens Petrova føler seg ikke helt hjemme. Pengene begynner å ta slutt. Ingen vet hvor GUM er og når han vil komme tilbake …

Streatfeild, Noel (1995) «Ballet shoes», Puffin books OG Sukkerbrød som alltid lykkes Ingredienser: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Fyll og topping Syltetøy Krem melis https://heidisboble.no/ @heidisboble

Jeg var faktisk litt usikker på om jeg skulle lese boka. Om den ville ødelegge de gode leseminnene jeg hadde om den. Men den gjorde faktisk ikke det. Dette var fremdeles ei godt skrevet, hjertevarm og hyggelig bok. Selvfølgelig må vi se litt bort i fra en del klisjeer og huske på at boka er skrevet for 85 år siden. For meg var det et meget vellykket møte med en av barndommens mange favorittbøker og gode lese opplevelser. Jeg kan ikke gi denne boka noe annet enn et terningkast: 5.

Generelle opplysninger:

  • Forfatter: Streatfeild, Noel
  • Tittel: «Ballet shoes»
  • Originaltittel: «Ballet shoes»
  • Sjanger: Barnebok, klassiker, fiksjon
  • Sider: 235
  • Forlag: Puffin books
  • Utgitt: 1995
  • Først utgitt: 1936 (Dent)
  • Tilegnet: Biblioteket

Streatfeild, Noel (1995) «Ballet shoes», Puffin books OG Sukkerbrød som alltid lykkes Ingredienser: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Fyll og topping Syltetøy Krem melis https://heidisboble.no/ @heidisboble