Sukkerbrød som alltid lykkes

Dette er oppskriften på et sukkerbrød som alltid blir vellykket. Den kan serveres som en stor rund kake eller som små porsjonskaker. Uansett hvordan en velger å servere den fylles dem sylltetøy og krem og toppes med melis – NAM!

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake30-45 minEnkel

Sukkerbrød som alltid lykkes Ingredienser: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Fyll og topping Syltetøy Krem melis https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

50 gSmør
1 ¾ dlSukker
2 ½ dlHvetemel
3Egg
2 tsBakepulver

Sukkerbrød som alltid lykkes Ingredienser: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Fyll og topping Syltetøy Krem melis https://heidisboble.no/ @heidisboble

Fyll og topping:

 Syltetøy
 Krem
 melis

Sukkerbrød som alltid lykkes Ingredienser: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Fyll og topping Syltetøy Krem melis https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 190 grader
– Smør en springform
(18 – 20 cm)
2 Smelt smøret
3 Ha smør, sukker, mel og egg i en bolle
– Visp på lav hastighet til alt er godt blandet
– Visp så på høy hastighet i 3 min.
– Rør inn Bakepulveret til slutt
4 Hell røren i formen, og
– Stek i ca 20 min.
5 La kaken stå 5 min. i formen,
– Ha den så over på rist, og
– La den avkjøles helt
6 Del kaken i to, og
– Legg den ene den på et kakefat
– Spre Jordbærsyltetøy over,
– Pisk krem og
– Fordel kremen over syltetøyet
– Legg den andre halvdelen over, og
– Strø siktet melis over toppen

Sukkerbrød som alltid lykkes Ingredienser: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Fyll og topping Syltetøy Krem melis https://heidisboble.no/ @heidisboble