Svin i tomatsaus er en god gryterett som kan serveres med bulgur, couscous, potetstappe eller bare et godt brød. Jeg bruker å koke gryta så lenge at kjøttet blir så mørt at det kan trekkes fra hverandre. Skikkelig godt!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | Enkel |

Ingredienser:
| 200 -400g | Svinekjøtt (koteletter eller lignede) |
| 1 bx | Tomater (hakkete) |
| 1 | Løk |
| 1 -2 fedd | Hvitløk |
| 1 stilk | Stangselleri |
| 1 | Gulrot |
| 1 | Buljongterning (kylling) |
| 3 dl | Vann |
| 2 ts | Persille (tørket) |
| 2 ts | Koriander (tørket) |
| 2 ts | Kjørvel (tørket) |
| 2 ts | Gressløk (tørket) |
| 2 ts | Paprikapulver (eller chilipulver) |
| 2 ts | Spiskummin |
| Salt, pepper |
Tips! I denne retten bruker jeg det kjøttet jeg har liggende, av og til blir det mye kjøtt i retten, av og til blir det mindre. – Den kan til og med lages helt uten kjøtt om man ønsker det.
Bulgur:
| 2 dl | Bulgur |
| 4 dl | Vann |
| 1 | Buljongterning |
| 1-2 ts | Persille (tørket) |
| 1-2 ts | Koriander (tørket) |
| 1-2 ts | Kjørvel (tørket) |
| 1-2 ts | Gressløk (tørket) |

Slik gjør du:
| 1 Rens og hakk løk, – Skrell gulrot og hvitløken – Hakk gulrot, hvitløk og selleri – Stek kjøttet raskt på begge sider |
| 2 Varm 2 ss olje i en tykkbunnet kasserolle -Tilsett den hakkete løken Strø over litt salt og – La den surre til den begynner å bli blank 2 -3 min. – Tilsett selleri, gulrot og hvitløk . Tilsett de tørkete urtene – La det surre videre i 1-2 min |
| 3 Kok opp vannet og – Løs opp buljongen – Hell det over løk- og selleriblandingen |
| 4 Ha i tomat, og krydder – Tilsett kjøttet – Kok opp – Slå ned varmen og – La det stå og putre til kjøttet blir mørt, og vannet er kokt inn Tilsett mer vann hvis nødvending Rør av og til |
| 5 Kok bulguren – Kok opp 8 dl vann – Løs opp buljongterningene – Tilsett 4 dl bulgur – Tilsett de tørkete urtene – La det koke på svak varme ca 8-10 min. Uten lokk og rør om av og til – Ta bulguren av platen, og – La det så noen minutter før servering |
| 5 Fjern eventuelle bein fra kjøttet – Server gjerne sammen med hvitløkssaus, gresk youghurt og/eller et godt brød |
Anbefalt tilbehør:



