Thailandsk suppe med grønn karri og mini. auberginer. er en av mine asiatiske favoritt supper. Oppskriften kommer fra Gee som var en Thailandsk utvekslingsstudent som vi hadde for mange mange år siden – Ja, hun var faktisk den første (av 10 så langt).

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20.25 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 ss | Olje |
3 fedd | Hvitløk (hakket) |
1 | Løk (hakket) |
3 ss | Grønn karri pasta (green curry paste) |
1 ss | Ingefær (raspet) |
1 bx | Kokosmelk |
3 ½ dl | Buljong (grønnsak) |
3-4 | Mini-auberginer (delt i kvarte) |
2 ss | Limesaft (presset) |
Vårløk (hakket) | |
Salt, pepper |

Slik gjør du:
1 Hakk løken og hvitløken – Del Mini-auberginene i 4 |
2 Varm oljen i en kasserolle |
3 Ha løken i kasserollen – Stek til det er mykt og blank – Tilsett hvitløken og – La det surre i ca 1 -2 min – Rør inn karri og ingefær, og – La det hele surre i 1-2 min. |
4 Rør inn buljong og kokosmelk – Kok opp, og – La det hele småkoke i ca 10-15 min. – Ha i Mini-auberginene i de siste 5 min. |
5 Smak til med salt, pepper og lime, – Strø over hakket vårløk – Serveres rykende varm |
