Når man først har laget eplemos – er det ingen sak å lage tilslørte pannekaker. Verdens enkleste dessert! Og så er det bare så godt da …

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 10 min. + tid til å lage eplemos | Enkel |
Ingredienser:
1 ss | Smør |
1 ss | Sukker |
2 ss | Strøbrød |
1 klype | Kanel |
3 dl | Eplemos (oppskriften på eplemos, TRYKK HER) |
3 dl | Fløte |
Pannekaker:
2 | Egg |
6 dl | Melk |
3 dl | Hvetemel |
Smør |
Tips!
- Du kan bytte ut strøbrød med knuste havrekjeks
- Du kan bruke frossen eplemos eller ferdig kjøpt eplemos
- Du kan oppbevare rester av det karamelliserte strøbrødet i en tett boks

Slik gjør du:
1 Lag eplemos (oppskriften på eplemos, TRYKK HER) Eller bruk frosset eller ferdigkjøpt |
2 Lag karamellisert strøbrød: – Smelt smør i en stekepanne, – Tilsett strøbrød, kanel og sukker – La det steke på middels varme Under omrøring Til en lys brun farge – Hell blandingen over på et fat og – Avkjøl |
3 Lag pannekaker: – Visp sammen egg, melk og mel til en jevn og glatt pannekakerøre – Sett stekepanna på middels varme – Ha litt i smør, og la det smelte . Hell over litt pannekakerøre – Vend litt på panna så røra flyter utover – Stek til røra har stivnet på oversiden (ca 2 min.) – Snu pannekaken og, – Stek omtrent like lenge på den andre siden – Legg de ferdig stekte pannekakene over på et fat |
4 Pisk kremfløten |
5 Montering: – Legg en pannekake på et serveringsfat – Smør utover litt eplemos – Legg utover en pannekake til – Smør utover litt eplemos – Legg utover enda en pannekake – Smør utover litt pisket krem – Legg på en pannekake – Smør utover litt eplemos – Fortsett slik til du ikke har flere pannekaker igjen – På den øverste pannekaken smører du utover det siste av kremen – Pynt med eplemos og karamellisert strøbrød |
6 Serveres på samme måte som bløtkake, Enten som en hel kake eller i kakestykker |





