Tomatsuppe

Tomatsuppe er et sikkerstikk i vår familie. Alle liker den! Den er rask og enkel å lage – Det tar ikke stort mer tid enn å koke en posesuppe. Dette er den oppskriften jeg bruker når middagen skal lages i en fei.

Da barna var mindre lagde jeg suppa både glattere og mildere. Jeg satte stavmikseren i den og kjørte til den var helt glatt og tilsatte 1-2 dl melk. Da blir den lyserød og helt glatt. Nydelig med egg, makaroni og/eller ost. Litt brød til, så blir det en topp middag for både store og små.

Tomatsuppe med pølse, revet ost og brød
Tomatsuppe med pølse, revet ost og brød
Porsjoner: Total tid: Vanskelighetsgrad:
4 15-20 min Enkel

Ingredienser:

1 bx Tomater (hermetiske)
100-150 g Paprika på glass
ca 4 dl Vann
2 Buljongterninger (grønnsakbuljong)
½ – 1 ss Sukker
1 ss Persille (hakket)

Slik gjør du:

Åpne boksen med grovhakkete tomater , og ha dem i en kasserolle
(Hvis de ikke er grovhakkete, hakk dem)
Hakk paprikaene, og tilsett dem til tomatene
(Restene av paprika i glasset, putter du i fryseren til neste gang)
Tilsett 2 buljongterninger
Tilsett sukker
Tilsett ca 4 dl vann
(så du får omtrent 1 liter suppe)
La koke i 10 – 15 minutter
Eller mens du dekker bord og lager tilbehør
Smak til med sukker, og eventuelt salt, pepper
Dryss over persille og server med brød
Barnevennlig glatt tomatsuppe, tilsatt melk, pølse, ost og makaroni

Barnevennligere versjon:

  • Bruk stavmikseren og kjør suppa helt glatt
  • Tilsett 1-2 dl melk
  • Kok makaroni og ha i suppa

Tips! Server med godt brød

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s