Tomatsuppe er et sikkerstikk i vår familie. Alle liker den! Den er rask og enkel å lage – Det tar ikke stort mer tid enn å koke en posesuppe. Dette er den oppskriften jeg bruker når middagen skal lages i en fei.
Da barna var mindre lagde jeg suppa både glattere og mildere. Jeg satte stavmikseren i den og kjørte til den var helt glatt og tilsatte 1-2 dl melk. Da blir den lyserød og helt glatt. Nydelig med egg, makaroni og/eller ost. Litt brød til, så blir det en topp middag for både store og små.

Porsjoner: | Total tid: | Vanskelighetsgrad: |
4 | 15-20 min | Enkel |
Ingredienser:
1 bx | Tomater (hermetiske) |
100-150 g | Paprika på glass |
ca 4 dl | Vann |
2 | Buljongterninger (grønnsakbuljong) |
½ – 1 ss | Sukker |
1 ss | Persille (hakket) |
Slik gjør du:
Åpne boksen med grovhakkete tomater , og ha dem i en kasserolle |
(Hvis de ikke er grovhakkete, hakk dem) |
Hakk paprikaene, og tilsett dem til tomatene |
(Restene av paprika i glasset, putter du i fryseren til neste gang) |
Tilsett 2 buljongterninger |
Tilsett sukker |
Tilsett ca 4 dl vann |
(så du får omtrent 1 liter suppe) |
La koke i 10 – 15 minutter |
Eller mens du dekker bord og lager tilbehør |
Smak til med sukker, og eventuelt salt, pepper |
Dryss over persille og server med brød |

Barnevennligere versjon:
- Bruk stavmikseren og kjør suppa helt glatt
- Tilsett 1-2 dl melk
- Kok makaroni og ha i suppa
Tips! Server med godt brød