Tørkete Bringebær

Bringebær trenger lang tid på å tørke, og det er ikke sikkert at det er de beste bærene å tørke. MEN tørkete bringebær er skikkelig fin pynt, til kaker, desserter og andre retter.

Tørkete Bringebær  https://heidisboble.no/ @heidisboble
eller

Ingredienser:

Bringebær

Tips! Du kan knuse de tørkete bringebærene og bruke dem som pynt

Proseccokake Ingredienser 5 ½ dl Prosecco 175 g Smør (romtemperert) 250 g Sukker 60 g Rømme 1 ts Vaniljeekstrakt 6 Eggehviter (store, romtempererte) 325 g hvetemel 4 ts Bakepulver 1¾ dl Melk Fyll og topping: Bringebær Kremfløte Hvit sjokolade og tørkete bringebær (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble
Proseccokake pyntet med tørkete bringebær

Slik gjør du:

1 Skyll bringebærene,
2 A Tørking i tørker
– Legg bringebærene på brettene
– Stable
– Start tørkeren
– Ta ut bærene når de er helt tørre
2 B Tørking i stekeovnen
– Legg bakepapir på stekeplater
– Sett stekeovnen på 50 grader (varmluft)
– Fordel bringebærene på stekeplatene
– Sett dem i ovnen
– La ovnsdøren stå på gløtt
-Legg gjerne grytekluter e.l. i døren for å holde den litt oppe
– La stå i 18-36 timer
Eller til de er helt tørre

Tørkete Bringebær https://heidisboble.no/ @heidisboble