Tranebærsyltetøy er et godt tilbehør til både fugl og fisk. Det er ikke noe arbeid å lage syltetøyet, men det tar litt tid, når man bruker tørkede tranebær, siden bærene bør legges i bløt. I tillegg bør bærene få stå å putre til de brister.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8 | Enkel |
Ingredienser:
1 pose | Tranebær (tørkete) |
50 g | Sukker |
1½-2 dl | Appelsinjuice (du også kan bruke utblandet gløgg) |
Slik gjør du:
1 Ha bærene og appelsinjuicen i en kasserolle, og – La den stå noen timer Gjerne natta over |
2 Tilsett sukker – Kok opp. – Slå ned varmen, og – La det putre til bærene «brister», og Til den har fått syltetøy konsistens |
3 Avkjøles, og – Serveres |
Tips! Lag syltetøyet i forveien. Du kan oppbevare det noen i dager i kjøleskapet eller det kan fryses
Tips; Hvis du har rester av syltetøyet, kan du bruke dem til å lage Tranebærkake: