Tranebærsyltetøy av tørkete tranebær

Tranebærsyltetøy er et godt tilbehør til både fugl og fisk. Det er ikke noe arbeid å lage syltetøyet, men det tar litt tid, når man bruker tørkede tranebær, siden bærene bør legges i bløt. I tillegg bør bærene få stå å putre til de brister.

Tranebærsyltetøy av tørkete tranebær  Ingredienser: 1 pose	Tranebær (tørkete) 50 g 	Sukker  1½ dl 	Appelsinjuice (du også kan bruke utblandet gløgg)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
8   Enkel

Ingredienser:

1 pose Tranebær (tørkete)
50 g Sukker
1½-2 dl Appelsinjuice (du også kan bruke utblandet gløgg)

Slik gjør du:

1 Ha bærene og appelsinjuicen i en kasserolle, og
– La den stå noen timer
Gjerne natta over
2 Tilsett sukker
– Kok opp.
– Slå ned varmen, og
– La det putre til bærene «brister», og
Til den har fått syltetøy konsistens
3 Avkjøles, og
– Serveres

Tips! Lag syltetøyet i forveien. Du kan oppbevare det noen i dager i kjøleskapet eller det kan fryses

Tips; Hvis du har rester av syltetøyet, kan du bruke dem til å lage Tranebærkake:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s