Varm kikerter- og sjampinjongsalat, en skikkelig god og mettende vegetarrett som man like gjerne kan spise til middag, som til lunsj eller kvelds.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | Enkel |
Ingredienser:
400 g | Kikerter |
3 ss | Olje (oliven) |
300 g | Sjampinjonger (hakkete) |
1 | Chili (rød, uten frø) |
2 fedd | Hvitløk |
2 ts | Spisskummen |
½ | Lime (saft) |
250 g | Spinat (baby) |
Salt, pepper |
Yoghurtdressing med mynteblader:
2 dl | Yoghurt (naturell) |
1 neve | Mynteblader (hakket) |
½ | Lime (saft) |
1 ss | Olivenolje |
Salt, pepper |
Tips! Du kan bruke tørre kikerter i denne retten. Legg da 150 g tørre kikerter i vann natten over. Skyll dem, og ha dem i en kasserolle. Hell vann over og la de, småkoke til de er blitt møre, ca. 1 – 1½ time.
NB! Du kan godt koke hele pakken, og legge de du ikke bruker i fryseren til en annen dag.

Slik gjør du:
1 Renn av ertene, og skyll dem godt – Fjern frøene fra chilien – Hakk den – Skrell Hvitløkene – Hakk dem – Rens sjampinjongene, og – Skjær dem i mindre biter |
2 Lag Yoghurtdressingen: – Hakk en stor neve med mynte, og – Ha den i en bolle – Tilsett yoghurt, saft fra en ½ lime og 1 ss olivenolje – Smak til med salt og pepper – Bland godt |
3 Varm 2 ss olje i en panne, – Tilsett soppen, og – La den surre til de blir myke – Skru ned varmen, – Tilsett hvitløk, chili og kikerter, og – La det steke i ca 2 min. – Tilsett spisskummen, spinat og limesaft – La det småkoke til all væsken er borte, og – Spinaten er blitt myk |
4 Legg på sopp- og kikerterblandingen, – Fordel Yoghurtdressingen over |
5 Server |
