Varm kikerter- og sjampinjongsalat

Varm kikerter- og sjampinjongsalat, en skikkelig god og mettende vegetarrett som man like gjerne kan spise til middag, som til lunsj eller kvelds.

Varm kikerter- og sjampinjongsalat Ingredienser: 400 g Kikerter 3 ss Olje (oliven) 300 g Sjampinjonger (hakkete) 1 Chili (rød, uten frø) 2 fedd Hvitløk 2 ts Spisskummen ½ Lime (saft) 250 g Spinat (baby) Salt, pepper Yoghurtdressing med mynteblader 2 dl Yoghurt (naturell) 1 neve Mynteblader (hakket) ½ Lime (saft) 1 ss Olivenolje Salt, pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 Enkel

Ingredienser:

400 gKikerter
3 ssOlje (oliven)
300 gSjampinjonger (hakkete)
1Chili (rød, uten frø)
2 feddHvitløk
2 tsSpisskummen
½Lime (saft)
250 gSpinat (baby)
 Salt, pepper

Yoghurtdressing med mynteblader:

2 dlYoghurt (naturell)
1 neveMynteblader (hakket)
½Lime (saft)
1 ssOlivenolje
 Salt, pepper

Tips! Du kan bruke tørre kikerter i denne retten. Legg da 150 g tørre kikerter i vann natten over. Skyll dem, og ha dem i en kasserolle. Hell vann over og la de, småkoke til de er blitt møre, ca. 1 – 1½ time.

NB! Du kan godt koke hele pakken, og legge de du ikke bruker i fryseren til en annen dag.

Varm kikerter- og sjampinjongsalat Ingredienser: 400 g Kikerter 3 ss Olje (oliven) 300 g Sjampinjonger (hakkete) 1 Chili (rød, uten frø) 2 fedd Hvitløk 2 ts Spisskummen ½ Lime (saft) 250 g Spinat (baby) Salt, pepper Yoghurtdressing med mynteblader 2 dl Yoghurt (naturell) 1 neve Mynteblader (hakket) ½ Lime (saft) 1 ss Olivenolje Salt, pepper

Slik gjør du:

1 Renn av ertene, og skyll dem godt
– Fjern frøene fra chilien
– Hakk den – Skrell Hvitløkene
– Hakk dem – Rens sjampinjongene, og
– Skjær dem i mindre biter
2 Lag Yoghurtdressingen:
– Hakk en stor neve med mynte, og
– Ha den i en bolle
– Tilsett yoghurt, saft fra en ½ lime og 1 ss olivenolje
– Smak til med salt og pepper
– Bland godt
3 Varm 2 ss olje i en panne,
– Tilsett soppen, og
– La den surre til de blir myke
– Skru ned varmen, – Tilsett hvitløk, chili og kikerter, og
– La det steke i ca 2 min.
– Tilsett spisskummen, spinat og limesaft
– La det småkoke til all væsken er borte, og
– Spinaten er blitt myk
4 Legg på sopp- og kikerterblandingen,
– Fordel Yoghurtdressingen over
 5 Server
 
Varm kikerter- og sjampinjongsalat Ingredienser: 400 g Kikerter 3 ss Olje (oliven) 300 g Sjampinjonger (hakkete) 1 Chili (rød, uten frø) 2 fedd Hvitløk 2 ts Spisskummen ½ Lime (saft) 250 g Spinat (baby) Salt, pepper Yoghurtdressing med mynteblader 2 dl Yoghurt (naturell) 1 neve Mynteblader (hakket) ½ Lime (saft) 1 ss Olivenolje Salt, pepper