Med denne oppskriften kan du enten bake “verdens største” skolebrød eller flere små.
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca. 20 | 3 timer | Enkel |

Ingredienser – skoleboller:
| 6 dl | Melk |
| 150 g | Smør |
| 1 pk | Gjær |
| 1 kg | Hvetemel |
| 1½ dl | Sukker |
| 1 | Egg |
| ½ -1 porsjon | Vaniljekrem – for oppskrift, trykk HER |
Vaniljekrem, ingredienser:
| 6 dl | Melk |
| 2 | Egg |
| 50 g | Maizenna |
| 1 ss | Vaniljesukker |
| 1 ss | Sukker |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smør i en kasserolle – Tilsett 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Tilsett gjær, og rør den ut |
| 2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
| 3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
| 4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 45-60 min. (til dobbel størrelse) |
Du kan godt bruke ferdig kjøp vaniljekrem, men jeg anbefaler å prøve å lage den selv.
| 5 Lag vaniljekrem : |
| – Ha alt i en kasserolle |
| – Kok opp under omrøring |
| – Kok i 3 minutter |
| – Helles over på et fat, – Legg plast over (helt ned til kremen) |
| – Avkjøles |

| 6 Legg bakepapir på en stekeplate – Hell deigen ut på bordet – Rull den til en stor bolle, og – Legg den på stekeplata |
| 7 Klipp et kryss på toppen, og – Gjør plass til vaniljekremen – Lag et godt lag med vaniljekrem |
| 8 Sett bollen til etterheving ca. 15-25 min. |
| 9 Sett ovnen på 190 grader |
| 10 Pensle bollen med egg |

| 9 Pensle bollene med egg – Stek i 25 -30 minutter (Kjernetemperatur 96 grader) |
| 11 Avkjøles på rist |
| 12 Pynt med melisglasur og kokos |







