Wienerbrød etter oppskrift fra Baker Brun – det er godt det!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12 | 2 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 500 g | Hvetemel |
| ½ ts | Kardemomme |
| 30 g | Sukker |
| 3 dl | Melk |
| 1 | Egg |
| 2 pk | Gjær |
| 200 g | Smør |
| Sukker og Kanel |
Slik gjør du:
| 1 Bland sammen alle de tørre ingrediensene: Hvetemel, Kardemomme, Sukker |
| 2 Bland gjæren i den lunkne melken, – Ha egget oppi |
| 3 Tilsett melkeblandingen til melet, og – Bland godt sammen |
| 4 Kjevle inn smøret: A Kjevle deigen ut til et rektangel B Skjær tynne flak av smøret, og C Fordel det på ⅔ av deigen D brett siste del over deigen, og E Kjevle til smøret er kjevlet inn i deigen – Gjenta punktene A-E til alt smøret er kjevlet inn i deigen, og |
| 5 Kjevle deigen ut til et rektangel – Strø med sukker og kanel – Rull deigen sammen til en pølse, og – Skjær skiver på ca. 2 cm bred |
| 6 Legg wienerbrødene på en stekeplate, dekt med bakepapir – Sett wienerbrødene til heving i ca. 20 min. |
| 7 Sett ovnen på 225 grader |
| 8 Stekes på midterste rille i ca. 8 min. (225 grader) |
| 9 Dekorer med melis glasur når wienerbrødene er blitt kalde |
Tips! En variant er å sprøyte vaniljekrem i midten av wienerbrødene, før du steker dem
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun












