Wienerbrød etter oppskrift fra Baker Brun

Wienerbrød etter oppskrift fra Baker Brun – det er godt det!

Bestemors wienerbrød etter oppskrift fra Baker Brun: Ingredienser: 500 g Hvetemel ½ ts Kardemomme 30 g Sukker 3 dl Melk 1 Egg 2 pk Gjær 200 g Smør Sukker og Kanel Gjengitt fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" : Med tillatelse fra Baker Brun
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
12 2 timer Enkel

Ingredienser:

500 g Hvetemel
½ ts Kardemomme
30 g Sukker
3 dl Melk
1 Egg
2 pk Gjær
200 g Smør
  Sukker og Kanel

Slik gjør du:

1 Bland sammen alle de tørre ingrediensene:
Hvetemel, Kardemomme, Sukker
2 Bland gjæren i den lunkne melken,
– Ha egget oppi
3 Tilsett melkeblandingen til melet, og
– Bland godt sammen
4 Kjevle inn smøret:  
A Kjevle deigen ut til et rektangel
B Skjær tynne flak av smøret, og
C Fordel det på av deigen
D brett siste del over deigen, og
E Kjevle til smøret er kjevlet inn i deigen  
– Gjenta punktene A-E til alt smøret er kjevlet inn i deigen, og
 5 Kjevle deigen ut til et rektangel
– Strø med sukker og kanel
– Rull deigen sammen til en pølse, og
– Skjær skiver på ca. 2 cm bred
6 Legg wienerbrødene på en stekeplate, dekt med bakepapir
– Sett wienerbrødene til heving i ca. 20 min.
7 Sett ovnen på 225 grader
8 Stekes på midterste rille i ca. 8 min. (225 grader)
9 Dekorer med melis glasur når wienerbrødene er blitt kalde

Tips! En variant er å sprøyte vaniljekrem i midten av wienerbrødene, før du steker dem

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s