Wienerbrød etter oppskrift fra Baker Brun

Wienerbrød etter oppskrift fra Baker Brun – det er godt det!

Bestemors wienerbrød etter oppskrift fra Baker Brun: Ingredienser: 500 g Hvetemel ½ ts Kardemomme 30 g Sukker 3 dl Melk 1 Egg 2 pk Gjær 200 g Smør Sukker og Kanel Gjengitt fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" : Med tillatelse fra Baker Brun
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
12 2 timer Enkel

Ingredienser:

500 g Hvetemel
½ ts Kardemomme
30 g Sukker
3 dl Melk
1 Egg
2 pk Gjær
200 g Smør
  Sukker og Kanel

Slik gjør du:

1 Bland sammen alle de tørre ingrediensene:
Hvetemel, Kardemomme, Sukker
2 Bland gjæren i den lunkne melken,
– Ha egget oppi
3 Tilsett melkeblandingen til melet, og
– Bland godt sammen
4 Kjevle inn smøret:  
A Kjevle deigen ut til et rektangel
B Skjær tynne flak av smøret, og
C Fordel det på av deigen
D brett siste del over deigen, og
E Kjevle til smøret er kjevlet inn i deigen  
– Gjenta punktene A-E til alt smøret er kjevlet inn i deigen, og
 5 Kjevle deigen ut til et rektangel
– Strø med sukker og kanel
– Rull deigen sammen til en pølse, og
– Skjær skiver på ca. 2 cm bred
6 Legg wienerbrødene på en stekeplate, dekt med bakepapir
– Sett wienerbrødene til heving i ca. 20 min.
7 Sett ovnen på 225 grader
8 Stekes på midterste rille i ca. 8 min. (225 grader)
9 Dekorer med melis glasur når wienerbrødene er blitt kalde

Tips! En variant er å sprøyte vaniljekrem i midten av wienerbrødene, før du steker dem

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s