Wienerbrød etter oppskrift fra Baker Brun – det er godt det!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 | 2 timer | Enkel |
Ingredienser:
500 g | Hvetemel |
½ ts | Kardemomme |
30 g | Sukker |
3 dl | Melk |
1 | Egg |
2 pk | Gjær |
200 g | Smør |
Sukker og Kanel |
Slik gjør du:
1 Bland sammen alle de tørre ingrediensene: Hvetemel, Kardemomme, Sukker |
2 Bland gjæren i den lunkne melken, – Ha egget oppi |
3 Tilsett melkeblandingen til melet, og – Bland godt sammen |
4 Kjevle inn smøret: A Kjevle deigen ut til et rektangel B Skjær tynne flak av smøret, og C Fordel det på ⅔ av deigen D brett siste del over deigen, og E Kjevle til smøret er kjevlet inn i deigen – Gjenta punktene A-E til alt smøret er kjevlet inn i deigen, og |
5 Kjevle deigen ut til et rektangel – Strø med sukker og kanel – Rull deigen sammen til en pølse, og – Skjær skiver på ca. 2 cm bred |
6 Legg wienerbrødene på en stekeplate, dekt med bakepapir – Sett wienerbrødene til heving i ca. 20 min. |
7 Sett ovnen på 225 grader |
8 Stekes på midterste rille i ca. 8 min. (225 grader) |
9 Dekorer med melis glasur når wienerbrødene er blitt kalde |
Tips! En variant er å sprøyte vaniljekrem i midten av wienerbrødene, før du steker dem
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun