Yoghurtlefser

Dette er gode lefser som er laget på yoghurt. Passer godt til til for eksempel indiske retter eller retter fra Midtøsten slik som blant annet kebab.

Kebablefser: 375 g Yoghurt (avrent) 375 g Hvetemel ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

375 gYoghurt (avrent)
375 gHvetemel
½ tsSalt

Slik gjør du:

1 Bland yoghurt og det meste av melet og salt i en bakebolle og
– Elt sammen til en myk, men ikke klebrig deig  
Tilsett litt mer mel om nødvendig.
2 Del deigen i jevnstore emner
3 Dryss mel på benken, og
– Kjevle ut hvert emne så tynt som mulig
Ca. 1-2 mm
4 Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne
– Snu lefsene når de begynner å få brune flekker, og
– Stek ferdig på andre siden
– Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle