Kjøttfri mandag: Tomatsuppe

Tomatsuppe er et sikkerstikk i vår familie. Alle liker den! Den er rask og enkel å lage – Det tar ikke stort mer tid enn å koke en posesuppe. Dette er den oppskriften jeg bruker når middagen skal lages i en fei.

Da barna var mindre lagde jeg suppa både glattere og mildere. Jeg satte stavmikseren i den og kjørte til den var helt glatt og tilsatte 1-2 dl melk. Da blir den lyserød og helt glatt. Nydelig med egg, makaroni og/eller ost. Litt brød til, så blir det en topp middag for både store og små.

Oppskrift på Tomatsuppe
Tomatsuppe med revet ost

Tomatsuppe oppskrift

Porsjoner: Total tid: Vanskelighetsgrad:
4 15-20 min Enkel

Ingredienser:

1 bx Tomater (hermetiske)
100-150 g Paprika på glass
ca 4 dl Vann
2 Buljongterninger (grønnsakbuljong)
½ – 1 ss Sukker
1 ss Persille (hakket)

Slik Gjør du:

Åpne boksen med grovhakkete tomater , og ha dem i en kasserolle
(Hvis de ikke er grovhakkete, hakk dem)
Hakk paprikaene, og tilsett dem til tomatene
(Restene av paprika i glasset, putter du i fryseren til neste gang)
Tilsett 2 buljongterninger
Tilsett sukker
Tilsett ca 4 dl vann
(så du får omtrent 1 liter suppe)
La koke i 10 – 15 minutter
Eller mens du dekker bord og lager tilbehør
Smak til med sukker, og eventuelt salt, pepper
Dryss over persille og server med brød
Tomatsuppe og makaroni

Barnevennligere versjon:

  • Bruk stavmikseren og kjør suppa helt glatt
  • Tilsett 1-2 dl melk
  • Kok makaroni og ha i suppa

Tips! Server med godt brød

Leave a comment