17-mai er vi så glad i …

Jeg gleder skikkelig meg til 17-mai! Det er en av de beste dagene i året. Masse forventningsfulle barn, stressa foreldre, bunader, flagg, selskap og mye god mat. Det er en flott dag, selv om jeg som oftest er helt utslitt når dagen er over. Men sånn skal det være. I år har jeg tenkt å feire dagen i sommerhuset vårt for første gang. Kanskje er det å utfordre skjebnen og fortelle om slike planer i bloggen, siden de to gangene jeg har gjort det tidligere har vi blitt forhindret fra å dra på grunn av sykdom. Denne gangen krysser jeg fingre og håper på at vi nå klarer å holde oss friske.

For å hoppe rett til oppskriften TRYKK HER

17-mai kanskje aller mest er pølse- og isdag, men det det alltid godt med noe til kaffen også. Dette er oppskriften på søte muffins med en frisk topping som består av en jordbærmousse. Hvis du pynter med strø og flagg, blir de ekstra fine. Min erfaring er at de er kjempepopulære blant barna, men de voksne liker dem også.

17-mai muffins med jorsbærmousse topping Ingredienser: 1½ dl Sukker 100 g Smør /margarin (smeltet) 2 Egg 2½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Melk
17-mai er vi så glad i

Tips! Begynn med jordbærmoussen, for den trenger tid i kjøleskap til å stivne.

Jordbærmousse , Ingredienser:

250 g Jordbær (frosne)
3 pl Gelatin
1-2 ss Vann
1-2 ss Sitron
1½ dl Fløte
1 Egg
3-5 ss Sukker (ca. ½ dl )

Jordbærmousse, Slik gjør du:

1 Legg gelatinplatene i vann
– La de ligge i ca 5 min.
– Kok opp 3 ss vann og sukker
– Klem ut vannet fra gelatinen
– Rør inn gelatinplatene
2 Halvtin jordbærene
– Ha jordbær i en bolle
– Mos jordbærene med en stavmikser
– Tilsett gelatinplatene og avkjøl
3 Pisk kremfløten til myk krem
4 Pisk eggene
5 Bland forsiktig sammen jordbær og eggedosis,
– Vend inn kremen
6 Ha moussen i en sprøytepose, og
– sett i kjøleskap natta over

Muffins, Ingredienser:

1½ dl Sukker 
100 g Smør (smeltet)
2 Egg
2½ dl Hvetemel
1 ts Bakepulver
1 ts Vaniljesukker
1 dl Melk

Muffins, slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200°C
  2. Smelt smøret, og avkjøl litt
  3. Ha sukkeret i en bolle, hell over smeltet smør, røres noen min.
  4. Tilsett et egg om gangen og pisk kraftig mellom hvert egg
  5. Ha i resten av ingrediensene.
  6. Deigen fordeles i muffinsformer som fylles ⅓ fulle
  7. Stekes i ca 15 min.
  8. Avkjøles på rist
  9. Sprøyt på moussen
  10. Pynt eventuelt med strø og flagg

Leave a comment