Bingomiddag med Chil con carne

Jeg startet i forrige uke med bingomiddager! Foreløpig er det det ganske enkelt, for fryseren er jo stappende full av alle slags godsaker. I dag, da jeg stakk hånden inn i fryseren så roper jeg virkelig BINGO: Det var ferdigkokte kidneybønner. Jeg har jo en filosofi om at alt kan fryses – så når vi skal ha en middag eller en salat med kidneybønner, tar jeg bare opp fra fryseren. Når det er tomt koker jeg en stor porsjon, bruker litt og fryser en fire, fem, seks porsjonsposer (á ca. 350 gr). Det vanskelige er å huske på at du har bønner, et eller annet sted i fryseren. Glemmer du det hoper de seg fort opp. Uansett, i dag trakk jeg bønner, og ved siden av bønnepakken lå det faktisk en pakke med kjøttdeig (og smilte). Da kan det jo ikke bli noe annet enn Chili con carne til middag i dag.

Chili con carne Ingredienser 1 Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1-2 fedd Hvitløk ¼ - ½ Chili (rød) 400 g Kjøttdeig 1 bx Tomater (hermetiske) 2 ts Persille (tørket) 1½ - 2 ts Spiskummin 1½ ts Koriander 2 ts Paprikapulver ½ ts Gurkemeie 1 ts Salt ¼ ts Pepper 300-400 g Bønner (Kidney, ferdig kokte)
Chili con carne, med ris og tilbehør
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   30-60 min Lett

Ingredienser:

1 Løk (liten)
1 Gulrot (liten)
1-2 fedd Hvitløk
¼ – ½ Chili (rød)
400 g Kjøttdeig
1 bx Tomater (hermetiske)
2 ts Persille (tørket)
1½ – 2 ts Spiskummin
1½ ts Koriander
2 ts Paprikapulver
½ ts Gurkemeie
1 ts Salt
¼ ts Pepper
300-400 g Bønner (Kidney, ferdig kokte)

Tips! Du kan godt bruke 1 boks hermetiske kindeybønner, hvis du ikke har ferdigkokte eller ikke orker å koke dem selv.

Chili con carne Ingredienser 1 Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1-2 fedd Hvitløk ¼ - ½ Chili (rød) 400 g Kjøttdeig 1 bx Tomater (hermetiske) 2 ts Persille (tørket) 1½ - 2 ts Spiskummin 1½ ts Koriander 2 ts Paprikapulver ½ ts Gurkemeie 1 ts Salt ¼ ts Pepper 300-400 g Bønner (Kidney, ferdig kokte)

Slik gjør du:

1 Skrell løk, gulrot og hvitløk
– Fjern eventuelt frøene fra chilien
– Finhakk grønnsakene
2 Sett en kasserolle på middelsvarme
– Ha i litt olje
– Tilsett løken
– Strø over litt salt
– og surr på svak varme til den har blitt blank
– Tilsett gulrot, og stek videre i 1-2 min.
– Tilsett hvitløk og chili
3 Tilsett kjøttdeigen, og
– Rør i den mens den steker
(så den blir «knust»)
4 Når kjøttdeigen er ferdigstekt, tilsett:
– Koriander
– Paprikapulver
– Gurkemeie
– Salt
– Pepper
– Rør godt, og stek videre i ca 1 min.
5. Tilsett tomat og vann
– Kok opp
– Senk varmen, og la det stå å surre
– Kok ris og tilbeder tilbehør
– Chilien skal være ganske tørr,
så du må koke ut det meste av væsken
6 Tilsett bønnene rett før servering,
– Smak til med salt og annet krydder
– Gi alt et oppkok
Servers med tortilla (lefser), rømme, tomatsalsa og ost
Chili con carne Ingredienser 1 Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1-2 fedd Hvitløk ¼ - ½ Chili (rød) 400 g Kjøttdeig 1 bx Tomater (hermetiske) 2 ts Persille (tørket) 1½ - 2 ts Spiskummin 1½ ts Koriander 2 ts Paprikapulver ½ ts Gurkemeie 1 ts Salt ¼ ts Pepper 300-400 g Bønner (Kidney, ferdig kokte)

Tips! Dette er en mild barnevennlig chili. Vil du ha den sterkere, bruker du bare mer hvitløk og krydder og ikke glem å ta med frøene fra chilien.

Leave a comment